Karkkia, kepposia ja noloja mokia

Halloweenia juhlitaan joka vuosi lokakuun lopussa. Amerikkalaiseen perinteeseen kuuluu ovelta ovelle kulkeminen ja kepposteleminen, mikäli oven takaa ei löydy makeisia. Joskus kepponen osuu kuitenkin omaan nilkkaan, ja silloin haamuksi tai hirviöksi pukeutunutta saattaa nolottaa. Koululaisen lukijat kertovat omista halloweenin kauhumokistaan.

Ihan kuin vampyyri

Olimme kerran karkki- ja kepposkierroksella. Oli jo aika myöhä, kun näin jonkun kävelevän meitä kohti. Tällä tyypillä oli niin hieno puku, että luulin häntä oikeaksi vampyyriksi. Lähdin juoksemaan pakoon. Kun olin juossut kulman taakse kaverini soitti ja kertoi, ettei siellä ollut mitään vampyyriä. Kun tulin takaisin, nauroivat kaikki minulle.

Meteliä vessassa

Tein sellaisen kepposen, että laitoin makaroneja vessanpytyn reunuksen alle. Tarkoitus oli, että joku muu perheenjäsen istuisi siihen ja säikähtäisi. Unohdin sitten koko jutun. Kun menin itse vessaan, säikähdin ääntä, joka tuli kun istuin pytylle!

Sokko haamu

Silmänreiät haamuasuni lakanassa olivat liian kaukana toisistaan. En nähnyt mitään, vaan törmäilin asuni kanssa.

Jännitys laukesi

Olin karkki- vai kepposkierroksella. Minua jännitti niin paljon, että minulle tuli pissat housuun. Olin todella nolona sen jälkeen.

Zombi ovella

Kerran kun olimme kaverini kanssa tekemämässä kepposia, niin menimme lähimmän talon ovelle koputtamaan. Oven avasi  ”zombi”. Kiljuimme kovaa ja lähdimme juoksemaan karkuun. Hetken kuluttua älysin koko jutun ja menimme takaisin. Kun ovi avautui, emme enää pelästyneet, vaan nauroimme.

Äänekäs kepponen

Viime halloweenina kävin naapurissa kysymässä ”karkki vai kepponen”. Kun he vastasivat kepponen, niin poksautin paukkuserpentiinin. Jouduin loppujen lopuksi siivoamaan serpentiinit. Se oli aika noloa.

Outo huuto

Minun ja kaverini piti säikytellä ihmisiä illalla kadulla, kun he kävelisivät ohitsemme. Menimme pusikkoon piiloon ja silloin aloimme kuulla askelia. Olimme valmiina huutamaan pöö tai jotain muuta vastaavaa. Kun sitten huusimme jotakin outoa ja tulimme pois pusikosta, seisoi tiellä yksinäinen vanhus. Hän kysyi: ”Sattuuko teitä vai mistä moinen huuto?”

Pissat housussa

Olin juuri koputtanut oveen, kun kaverini säikäytti minut. Kun ovi avautui, niin kiljuin todella kovaa ja silloin minulla tuli pissat housuun. Oven avannut tyyppi katsoi minua todella oudosti.

Väärä päivä

Järjestin halloween-bileet ja lähetin kutsut kaikille. Ostin naposteltavaa, ja illalla odotin puoli tuntia parhaan kamuni kanssa, mutta kukaan ei tullut. Soitin kavereilleni ja kysyin, miksi he eivät tulleet juhliini. Kaverini sanoivat, että kutsussa lukee, että bileet ovat vasta huomenna. Aloin nauraa, mutta paras kamuni oli aluksi vihainen, kun oli joutunut odottamaan niin kauan turhaan, mutta pian hänkin repesi nauramaan.

Vedet niskassa

Kun tein kepposta, sain sangollisen vettä niskaani. Samalla hetkellä ihastukseni käveli ohi ja nauroi parin kaverinsa kanssa. Kyllä nolotti.

Tomaatti kampitti

Olimme kierrellet ovelta toiselle, kun yhden oven avasi mummeli. Ehdimme sanoa vain ”karkki vai kep…” Samassa hän paiskasi oven kiinni. Olimme niin raivostuneita, että heitin tomaatin asfaltille. Vähän ajan päästä tajusin, että pihalle tipahti myös karkki. Kun juoksin hakemaan sitä, kaaduin tomaattiin.

Muutut rupikonnaksi

Viime halloweenina menimme naapureillemme kiertelemään. Yhdessä talossa oven avasi pikkutyttö. Talossa ei ollut karkkia, joten jouduimme keksimään kepposen. Aluksi tuli nolo hiljaisuus, sitten sanoin pikkutytölle: ”Sinusta tulee huomenna rupikonna.” Tyttö katsoi meitä hetken ja sulki oven. Juoksimme nopeasti karkuun ennen kuin tytön vanhemmat tulisivat paikalle.

Avainsanat

Kommentit

Olin meidän kylän Halloween diskossa ja säikyttelin yhtä kaveriani. Mutta sitten yhdellä kerralla hän lähti jahtaamaan minua ja kompastuin. Kaikki katsoivat minua. Kyllä nolotti.

Oma kommentti