Karvaiset keppostelijat

Eläimet ovat loputon hauskuuden lähde. Niin omat lemmikit kuin vieraammatkin eläimet osaavat aiheuttaa ihmisille noloja tilanteita. Koululaisen lukijat kertovat, millaisia mokia heille on sattunut eläinkavereidensa kanssa.

Ei mennyt ihan putkeen

Yritin kouluttaa mummini koiraa agilityyn. Tein mummini takapihalle radan. Paikalla oli myös naapureita seuraamassa esitystä. Tikru-koira kaatoi koko radan, eikä onnistunut ollenkaan.

Hässäkkä koirien kanssa

Olin ulkoiluttamassa koiraani, kun se äkkiä nyhtäisi itsensä irti ja lähti karkuun. Tien toisella puolen meni nainen kahden koiransa kanssa. Koirani säntäsi sinne, ja hyppi koirien ja naisen ympärillä. Nainen kompuroi koirani talutushihnaan. Lopulta nainen sai koirani remmistä kiinni. Kiitin kovasti ja pyytelin anteeksi. Nainen ei ollut lainkaan vihainen. Hän tuumi vain, että hyvä, ettei autoja ajanut, kun koirani juoksi tien yli.

Siivousapua kaverista

Päästin koiramme pihalle koulun jälkeen, ja se juoksenteli pihassa iloisena. Koska satoi, jätin oven auki. Koira palasi sisälle ja juoksi ympäri taloa. Sen jälkeen joka puolella oli mutaisia tassunjälkiä. Juuri silloin kaverini soitti ja kysyi saako tulla meille. Vastasin, että jos autat vähän siivoamisessa. Hän tuli, ja siivosimme puoli tuntia.

Liukkaalla jäällä

Liukastuin kerran lenkillä keskellä tietä ja liu’uin ojaan koirani kanssa. Silloin oli mustaa jäätä, joten en huomannut sitä ajoissa. Ojan pohjalla katsoimme koiran kanssa toisiamme silmiin hyvin hämmentyneinä.

Erikoinen välipala

Päästin kanin jaloittelemaan sisällä. Vapaana ollessaan se säntäsi eteiseen touhuamaan. Siellä se ehti syödä nauhat äidin kengistä ennen kuin huomasin, mitä se puuhailee.

Lampaat mukana pelissä

Naapureiden luona oli lampaita, kun me pelasimme jalkapalloa. Kaverini potkaisi pallon aitauksen nurkkaan ja minun piti mennä hakemaan se. Kun kyykistyin ottamaan palloa, lammas tietenkin puski minua peppuun.

Korpin perässä

Kissamme kiipesi korkealle puuhun korpin perässä. Kun korppi lähti lentoon, kissa tajusi olevan korkean männyn latvassa. Otimme sitten tikkaat, jotka olivat tosi matalat mäntyyn verrattuna. Onneksi kissa tuli vähän alaspäin, ja iskä sai sen syliin. Reissu kesti noin puoli tuntia. Ohikulkijat tuijottivat kahta itkevää lasta, jotka tuijottavat korkeata mäntyä. Oli kyllä aika noloa!

Gerbiilien spurtti

Istuimme äidin kanssa lattialla jalat vastakkain ja ajattelimme ulkoiluttaa gerbiilejä jalkojen aitauksessa. Gerbiilit pujahtivat kuitenkin pakoon polvitaipeen alta ja vilistivät pitkin huonetta. Onneksi ovi oli kiinni ja saimme herkuilla houkuteltua ne takaisin häkkiin.

Papukaijan metkut

Olin Kanarialla yhdessä vesipuistossa pari vuotta sitten. Siellä oli papukaijoja ja saimme siskoni kanssa pitää niitä. Olimme ottamassa valokuvaa muistoksi, kun huomasin, että toinen papukaijoista kakkasi olkapäälleni, se oli todella noloa ja minua muistutetaan vieläkin siitä!

Pelästynyt kissa

Olin ulkoiluttamassa kissaani Manea, kun yhtäkkiä flexi lipesi käsistäni. Mane lähti juoksemaan eteenpäin nopeasti, ja flexi pomppi sen perässä pelottaen kissaa, jolloin se tietysti juoksi kovempaa pakoon.
Ensin lähdin paniikissa juoksemaan perään ja huusin sitä, jolloin Mane aina välillä pysähtyi katsomaan ja juoksi taas karkuun. Aloin kävellä rauhallisesti ja puhua mukavasti sille, jolloin se pysähtyi. Raukka oli ihan hämmentynyt koko tilanteesta, mutta onneksi se ei lähtenyt minnekään piiloon.

Avain kakassa

Olin ulkoiluttamassa koiraani. Juuri kun koira oli löytänyt kakkapaikan, tiputin avaimeni. Koirani kirjaimellisesti kakkasi avaimeni päälle.

Sukkela karvaturri

Koira pääsi karkuun. Olin kamuni kanssa lenkillä koiriemme kanssa. Kamuni koira sai olla vapaana, mutta minun ei. Kun pääsimme pururadalle, niin päätimme päästää koirani vapaaksi. Se ei ollut hyvä idea, sillä koirani alkoi juosta ihan sikana. Onneksi kukaan ei nähnyt, ja saimme koiramme kiinni.

Vikkelä karkulainen

Minulla oli kaksi gerbiiliä. Kun yritin ottaa toisen niistä ensi kerran syliini, lähti se heti karkuun. Sitten juoksentelin sen perässä ympäri taloa.

Näyttelyssä sattunut

Olin koirani kanssa näyttelyissä. Sillä ei ollut siellä mitään paikkaa mihin pissata. Olin kyykyssä lattialla, joten koira sitten päätti pissata päälleni.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti