Kohellusta keittiössä

Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa, kertoo vanha sananlasku. Myös moni muu asia voi mennä pieleen keittiössä puuhailtaessa, kuten Koululaisen lukijoiden lähettämät kokkausmokat paljastavat.

Liikaa leivinjauhetta

Tein kerran mukikakkua Koululaisen ohjeen mukaan. Olin lukenut ohjetta väärin ja laitoin kakkuun ruokalusikallisen leivinjauhetta. Mukikakkuni levisi ympäri mikroa. Taikinaa ei ollut kivaa siivota mikrosta.

Syömätöntä soppaa

Olin tekemässä mansikkaraparperisoppaa. Pakastimessa oli sekä raparperia että varsiselleriä. Otin pakkasesta mansikat ja raparperin, joka ei todellisuudessa ollutkaan raparperi, vaan varsiselleri. Sitä keittoa ei sitten syönyt kukaan.

Suklaat katosivat

Tein äidin kanssa suklaamuffineja. Molempien teki mieli maistaa suklaata. Sitten me söimmekin suklaata niin paljon, ettei siitä riittänyt ollenkaan leivontaan.

Yllätys epäonnistui

Halusin yllättää äitini. Tein makaronilaatikkoa, mutta  sinne oli päätynyt kanelia. Melko erikoisen makuista laatikosta tuli. En tiedä miten. Se on vieläkin arvoitus.

Rapiseva kakku

Kun olin kymmenen, leivoin kakun yllätykseksi vanhemmilleni. Kun rikoin kananmunia, pudotin yhden lattialle, ja se meni tietenkin rikki. Nostin sen suoraan kulhoon ja tein kakun valmiiksi. Kun söimme kakkua, se oli aika rapisevaa, koska siellä oli myös kananmunan kuoria mukana.

Puhelin sekoili

Minulla oli hyvä kaverini kylässä. Meillä oli tylsää, joten päätimme kokata. Minulla oli sellainen puhelin, joka saattoi heittää minut edelliselle sivulle. Se oli ainoa laite, jolla pystyimme katsomaan ohjeita, koska meillä  ei ollut mitään keittokirjaa. Menimme kotikokkisivulle ja aloimme selata reseptejä.

Päädyimme tekemään mokkapaloja, mutta olimme myös sitä ennen katsoneet lasagnen ohjeita. Kun olimme valmiita, tulos ei todellakaan näyttänyt mokkapaloilta. Myöhemmin selvisi, että puhelimeni oli tehnyt kepposet ja heittänyt välillä takaisin lasagnen ohjeisiin! Tulos oli siis lasagnemokkapalasekoitus!

Kova meteli

Palohälytin alkoi huutaa täysillä, kun paistoimme paistoimme pihvejä. Ei auttanut muu kuin irrottaa laitteesta patteri ja avata ikkuna.

Väärä mauste

Meidän piti tehdä koulussa ruoka-annokset opettajille. Teimme keittoa (kala-) ja jälkiruokana oli pullapitkoa. Kalakeitto onnistui hyvin, mutta pullapitko epäonnistui täydellisesti. Mausteet, joita käytimme, olivat lasipulloissa, joiden päälle on teipattu laput, joissa luki esimerkiksi leivinjauhe. Meidän pulloista laput kuitenkin puuttuivat.

Yleensä kun teimme ruokaa, niin ennen kuin laitoimme mausteen ruokaa maistoimme, että se varmasti oli sitä maustetta, mitä piti olla. Tällä kertaa emme kerenneet kuitenkaan maistamaan. Ripottelin sokerin näköistä runsaasti taikinaan. Kun opettajat maistoivat pullaa, sanoivat he: ”Onpa todella suolaista”.

Paperit liekeissä

Kerran leivoin jotain kakkua, johon tarvittiin margariinia. Laitoin neropattina sen margariinipaketin käärön kanssa mikroon sulamaan. Käärepaperin kulma syttyi tuleen, mutta onneksi huomasin sen ajoissa, ettei koko mikro syttynyt tuleen. Sen jälkeen olen aina katsonut, mitä mikroon laitan.

Yllätyskakku

Olimme kaverini kanssa tekemässä yhdelle kaverillemme kakkua hänen yllätyssynttäreilleen. Meillä oli vähän kiire, joten kun meidän piti laittaa kakkuun sokeria, kaverini antoi vahingossa suolapurkin. Meidän suola- ja sokeripurkit ovat ihan samanlaisia, mutta niissä lukee vain eri tavalla.

Me jatkoimme kokkausta ja laitoimme kakun uuniin. Sovimme, että  minä veisin kakun juhlapaikalle. Seuraavana päivänä juhlissa aloimme syödä kakkua. Ihmettelimme, miksi kakku maistui niin oudolta. Silloin tajusimme, että olimmekin vahingossa laittaneet sokerin sijaa suolaa. Se oli kyllä noloa, ja siitä lähtien olen aina katsonut, että laitan oikeat mausteet.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti