Koiruuksia ja katoamistemppuja

Lemmikinomistaja ei tylsää päivää näe. Karvaisten kavereiden kolttoset aiheuttavat joskus päänvaivaa, mutta useimmiten makeat naurut koko perheelle. Myös omistajille sattuu toisinaan nolostuttavia ja hauskoja mokia, kuten Koululaisen lukijat paljastavat.

Hamsteri karkuteillä

Nappi-hamsteri oli meillä hoidossa. Yhtäkkiä ulkoilutuksen ja häkin siivouksen aikana Nappi olikin kadonnut. Sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Lopulta se löytyi omista häkkipuruistaan tyytyväisenä. Olimme helpottuneet, kun se löytyi ja oli ollut koko ajan omassa pesässään. Vai oliko? Kun pappa laittoi lakin päähänsä, ropisi sieltä muutama kakkapipana papan olkapäille. Oliko Nappi sittenkään ollut niin kiltti kuin olimme uskoneet?

Kissa putosi

Jätin kerran vessanpöntön kannen vahingossa auki. Meidän kissamme tippui sinne ja räpiköi siellä. Onneksi selvittiin säikähdyksellä. Sen jälkeen kissa ei ole mennyt pönttöön.

Kissan hepulit

Tein itselleni ja siskolleni ranskalaisia lettejä, ja kastelin hiuksia suihkupullolla. Kun suihkautin vettä, niin sitä lensi ihan joka puolelle ja myöskin kissamme Tipsun päälle. Siitäkös Tipsu innostui niin, että rupesi juoksemaan taloa ympäri. Sen jälkeen olen aina katsonut, onko Tipsu jossain lähellä.

Ruokarosvo

Meidän koiralle maistuu kaikki ruoka, ja erityisen hyvin kissalle tarkoitetut pavut. Kerran kissan ruokakuppi oli jäänyt ulkorapulle. Kun päästin koiran vapaaksi ulkotarhasta, karkasi se heti. Löysin sen sitten kissan kuppia tyhjentämästä.

Koira seurasi

Olin talvella lenkillä koirani kanssa rannan lähellä paikassa, jossa oli aina paljon vettä lumen alla. Astuin itse isoon lammikkon ja koirani katsoi minua kysyvästi: ”Pitäisikö minunkin tulla sinne?” Aloin vain huutaa: ”Älä tule!” Koira katseli minua ihmeissään ja tuli sitten perässä. Olimme kummatkin aivan märkiä.

Kengät pois

Minun koirani ei ilmeisesti pidä kengistä. Se on pissinyt pentuna kaverini kengän päälle ja repinyt piano-opettajani kengistä nauhat irti.

Väärä merkkaus

Olin lenkillä koirani kanssa. Eräs luokkamme poika oli pysähtynyt tien viereen räpläämään puhelintaan, kun kuljimme siitä ohi. Koirani alkoi pissata pojan jalan päälle. Vedin sen äkkiä kauemmaksi ja lähdin nolona pois.

Herkku vai ei?

Yritin kaverini kanssa opettaa kissoilleni agility-temppuja. Ne eivät ymmärtäneet, että palkkioksi ostamiamme kalliita kissankarkkeja ei voi syödä ennen kuin temppu on tehty.

Terävä vastaus

Kerran lässytin koiralleni, ja koira vastasi tökkäämällä kuonollaan silmäkulmaani. Olin sitten kaksi viikkoa silmä mustana. Mitä tästä opimme? Älä lässytä koiralle, se ei ole idiootti.

Ruskea koriste

Koirani pelästyi viereisen rakennustyömaan ääntä niin paljon, että juoksi salamana luokseni ja hyppäsi syliini. Matkalla se oli juossut ainakin kolmen koiran kakan päältä, eikä valkoinen paitani ei ollut enää valkoinen.

Kissa vai ihminen?

Kerran huutelin Leevi-kissaani, ja joku poika vastasi!

Rento ote

Olin ulkoiluttamassa kissaani kaverini kanssa. Tietysti kissani alkoi juuri silloin vetää, kun juttelimme kiivaasti. En tajunnut vetämistä ja päästin talutushihnasta irti. Onneksi saimme kissan kiinni!

Housut putosivat

Kissa kiipesi housujani pitkin ylös niin, että housut tipahtivat. Onneksi olin yksin kotona.

Kissa puussa

Meidän kissa kiipesi aika matalaan puuhun. Menin hakemaan sitä sieltä ja alas tullessani tipuin pensaikkoon. Paikalla oli yleisöä aivan riittävästi.

Karkulainen jumissa

Meillä oli punakorvakilpikonnia. Ajattelin, että ne varmasti tykkäisivät välillä kävellä vapaasti sisällä. Sillä seurauksella, että pienin kilpikonna meni kirjahyllymme taakse syvimpään nurkkaan poikittain… Siinä oli aika homma saada kilpparia pois sieltä.

Oravan perässä

Tämä tapahtui noin kuusi vuotta sitten, kun olin isän kanssa lenkittämässä koiraamme Peteä. Isä antoi minun taluttaa ja tietenkin, juuri silloin, Pete huomasi oravan ja juoksi sen perään. Kaaduin ja Pete raahasi minua jonkin matkaa perässään. Isä juoksi perääni, otti hihnan ja  minä nousin ylös. Käteni olivat naarmuilla ja paitani likainen… Eikä siinä kaikki! Pete oli raahannut minua koirankakan päältä… Isä vain nauroi vieressä, noloa!

Koiran mielipide

Kokeilin kaverini ja koirani kanssa agilityä. Teimme ensin hienon radan. Kun menimme syömään, koirani jäi pihalle. Kun palasimme ulos, näimme, että koirani oli kantanut kaikki esteet naapureidemme pihaan! Onneksi saimme kannettua tavarat paikoilleen ennen kuin naapuri tuli kotiin. Emme kertoneet tästä kenellekään.

Terveinen naapurille

Kun koulutin koiraani, se pääsi irti. Koira teki tarpeensa naapurini pihalle hänen nenänsä edessä.

Lisää treeniä

Olimme pari vuotta treenanneet agilityä ja menimme kisoihin. Koira ei tehnytkään radalla mitään muuta kuin haisteli.

Hurja hali

Opetin koiralleni halaamistemppua. Sitten kerran, kun sen piti halata minua, se raapaisikin samalla minua korvaan.

Kaverukset oksalla

Ulkoilutimme kaverini kanssa heidän kissaansa. Yhtäkkiä se kiipesi puuhun, ja me molemmat kiipesimme perässä hakemaan kissaa. Jäimme kaikki puuhun jumiin! Onneksi kaverini äiti tuli hakemaan meitä syömään ja auttoi meidät alas.

Väärä vaihtoehto

Koiramme karkasi, ja eräs nainen toi meille väärän koiran. Hän luuli vierasta koiraa meidän koiraksemme, koska se oli samaa rotua.

Lentävä lähtö

Koirani säntäsi niin hurjalla vauhdilla peuran perään, että lensin kaaressa maahan ennen kuin otteeni irtosi talutushihnasta.

Kissa vai koira?

Meidän koiralle maistuu kaikki ruoka, ja erityisen hyvin kissalle tarkoitetut pavut. Kerran kissan ruokakuppi oli jäänyt ulkorapulle. Menin päästämään koiraa vapaaksi ulkotarhasta, ja se karkasi minulta heti. Etsiskelyn jälkeen löysin sen tyhjentämästä kissan kuppia.

Hamsu hukassa

Hamsterini karkasi kerran. Pelästyin kamalasti, mutta seuraavana päivänä se kipitti esiin hellan välistä, ja äiti sai sen kiinni.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti