Kommelluksia kännykällä

Moni meistä on joskus nolostunut soitettuaan väärään numeroon. Samoin automaattinen tekstinsyöttö tai väärälle henkilölle lähetty viesti voivat aiheuttaa hulvattomia väärinkäsityksiä. Onneksi mokat ovat yleensä harmittomia ja tarjoavat hyvät naurut kavereiden kesken. Koululaisen lukijat kertovat omista hauskoista kännykkämokistaan.

Väärä puhelu

Soitin vahingossa enolleni. Huomasin sen vasta, kun eno vastasi. Teeskentelin olevani joku muu ja lopetin nopeasti puhelun. Onneksi enolla ei ollut numeroani, niin hän ei tiennyt, kuka soitti.

Uusi sisustus

Olimme muuttaneet huoneessamme sisustusta ja ajattelin kertoa siitä kavereilleni. Minun piti laittaa viesti ryhmään, jossa minä ja kaksi kaveriani ovat: ”Me muutimme meidän huoneessa sisustusta ja näette sen sitten, kun tulette seuraavan kerran meille.” Laitoin viestin vahingossa ryhmään, jossa olivat kaikki luokaltani. Laitoin nopeasti uuden viestin, että edellisen viestin piti mennä toiseen ryhmään.

Pilapuhelu

Kun kaverini minä olimme pienempiä, sekoilimme hänen kännykällään. Soittelimme hetken pilapuheluita, mutta sitten kun puhelimeen vastasi joku, aloimme vaan pitää apinaääniä. Sitten puheluun vastasi henkilö Turun poliisilaitoksella! Se oli noloa!

Ennustava tekstinsyöttö

Kun puhelimessani oli ennustava tekstinsyöttö käytössä, niin automaatti valitsi tekstiin ihan väärät sanat. Ja ennen kuin olin ehtinyt tarkistaa viestini, niin vahingossa lähetin sen. Viestistäni tuli todella outo. Tätä on käynyt useampaankin kertaan!

Kiukkua ilmassa

Minulla ja iskällä oli riitaa keskenämme. Iskän oli tarkoitus hakea kaverini matkalla meille samalla kun hän ajaisi töistä kotiin. Olin lähettämässä kaverilleni varoitusviestin: ”Varo, iskä on tosi vihainen.” Lähetinkin viestin vahingossa isälleni.

Viestejä vieraalle

Luokkakaverini antoi minulle kännykkänumeronsa. Laitoin hänelle hirveän määrän viestejä, kunnes huomasin tallentaneeni väärän numeron. Viestit olivat menneet jollekin tuntemattomalle.

Toiveruokaa

Olen soittanut yleiseen hätänumeroon, kun oli tarkoitus soittaa äidille. En kuullut ensin vastaajaa, joten sanoin sinne, että haluaisin makaronilaatikkoa ruoaksi. Sieltä sanottiin, että sinulla taitaa olla väärä numero. Ihan asiallinen täti vastasi puhelimeen. Oli pakko poistaa numero kännykästä, ettei tapahdu toista kertaa samanlaista mokaa, kun palaan koulusta kotiin.

Puhelin unohtui

Meillä oli koulussa halloween-juhlat, joihin sai laittaa naamiaisasun. Menimme kaverini kanssa vessaan laittamaan halloween-meikkiä. Unohdin kännykkäni sinne. Oli sitten noloa kuunnella kolmannella tunnilla kuulutusta vessasta löytyneestä puhelimesta. Jouduin hakemaan puhelimen reksin kansliasta. Vaikka monet vähän pilkkasivat siitä, onnistuin onneksi nauramaan myös itselleni. Kyllä silti nolotti.

Pallo osui

Olimme koulumme pihalla pelaamassa jalkapalloa parin kaverin kanssa. Vetelimme pilkkukisaa. Noin kahdenkymmenen metrin päässä maalista oli kolme yläastelaista puhumassa kännyköillä. Vedin hirveän tykin ja pallo osui heihin. Kahdelta putosi kännykät maahan, suoraan kuralätäkköön. Puhelimet olivat kurassa, mutta onneksi ne eivät hajonneet.

Soitto ulkomaille

Olen vahingossa soittanut ruotsalaiselle. Se ei tajunnut puheistani mitään. Minäkin tajusin vasta parin lauseen päästä, ettei siellä ollutkaan kaverini ruotsia osaava äiti, vaan joku ihan muu.

Outoja viestejä

Kerran kun olin lähettänyt kaverilleni viestin, niin puhelimeni jäi tietenkin päälle. Puhelin oli lähettänyt kaverilleni itsekseen kaksi viestiä. Ensimmäinen viesti oli tällainen: ”Sissin hissin ei.” Toinen viesti oli tällainen: ”Ollaan soutamassa kylpyammeellamme Atlanttiin”. Siitä kaverini kyseli seuraavana päivänä koulussa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti