Lantaa ja lentäviä hampaita

Ratsastus on monelle harrastuksista rakkain. Hevosystävät osaavat kuitenkin myös yllättää, eikä talleillakaan vältytä kommelluksilta. Koululaisen lukijat paljastavat noloimmat tallimuistonsa.

Lantaa joka paikassa

Oli rankka ja sateinen päivä. Menin ratsastustunnilleni, jossa valitsin hevosen nimeltä Daim. Varustin hevoseni ja menin tallista ulos  ratsastusalueelle. Siellä laukkasimme ja hypimme esteitä. Sitten se tapahtui, putosin hevoseni selästä suoraan märkään ja kuraiseen hevosen lantaan. Se oli niin noloa. Olin yltä päältä hevosen märässä ulosteessa.

Soitin vanhempani hakemaan minut sieltä kesken tunnin, sillä olin niin likainen. Nolointa oli se, kun kotona menin suihkuun yläkertaan, niin kompastuin rappusissa ja kierin ne alas. Sen jälkeen koko portaikko oli märässä hevosen lannassa. Se oli todella noloa, koska vanhempani huusivat niin kovaa minulle, että koko naapurusto kuuli sen.

Hurjaa vauhtia

Olin käynyt ratsastamassa vain muutaman kerran, enkä oikein osannut vielä hallita kunnolla hevosta. Olin iloinen, että pääsin ratsastamaan pitkästä aikaa ja luulin, että saisin taluttajan, mutta en saanut. Olin ihan paniikissa. Mietin, miten minä tästä selviän.

No, alku meni ihan hyvin, mutta sitten se hevonen käveli vähän ja pysähtyi ja niin edelleen. Lopulta heppa jäi paikalleen. Toivoin, että se lähtisi liikkeelle. Niin se lähtikin ja todella kovaa. Onneksi joku tuli ottamaan hevosen kiinni ja minä pääsin pois sen selästä. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa.

Oikukas issikka

Olimme ratsastusvaelluksella islanninhevosilla. Minun hevoseni ei pysynyt jonossa, vaan lähti kiertelemään läheiselle pellolle. Se ei suostunut millään palaamaan jonoon. Opettaja joutui lopulta hakemaan meidät.

Heppa heitti selästä

Satuloimme hevosia tallissa. Samassa opettaja sanoi, että menemme ulos ratsastamaan. Kun ratsastimme, alkoi hevoseni potkia takajalkojaan. Takanani oli yksi ratsastaja, ja hevoseni potkaisi melkein takana olevaa hevosta. Se lähti kirmaamaan laukkaa. Nauroimme tapaukselle kunnolla, mutta samassa putosin selästä. Ongelmana oli se, etten ollut pitänyt laukassa ohjia kunnolla. Opettaja torui minua,  ja vieläkin se nolottaa!

Sekaannusta talleissa

Olin ilmoittautunut ratsastustunnille ja menin tallille oikeana päivänä, ja sitten tunti alkoi. Siinä ei ollut mitään ihmeellistä mielestäni,  ja seuraavalla viikolla tulin taas tallille ja tunti sujui hyvin, joten  lähdin kotiin. Kolmas kerta toden sanoi, sillä silloin ymmärsin, että olin käynyt kaikki kolme kertaa väärällä tallilla.

Siellä oli  samaan aikaan meneillään myös ratsastustunti, eikä kukaan ollut huomannut mitään poikkeavaa, koska joku toinen oli vahingossa mennyt juuri sinne tallille, jossa minun olisi pitänyt olla. Henkilömäärät täsmäsivät ja mitään kummempia nimenhuutoja ei pidetty. Neljännellä kerralla olinkin sitten jo oikeassa paikassa, jonne olin ilmoittautunut.

Hankala kypärä

Olin 6-vuotias, kun menin parhaan kaverini mukaan yksityiselle ratsastustunnille. Siellä oli opettaja, joka tuli kysymään minulta  saanko itse kypärän päähän. Nyökkäsin ja vastasin myöntävästi. Yritin ensin itse. Kun en saanut kypärää päähäni, en viitsinyt mennä kysymään apua opelta. Menin kysymään äidiltä vaivihkaa, että voisiko hän laittaa kypärän päähäni. Äiti laittoi sen päähäni, ja sitten menin nolona muiden mukaan ratsastamaan.

Väärä kohta

Olin ratsastustunnilla, enkä ollut koskaan ennen käyttänyt raippaa. Luulin, että minulla oli pieni käry siitä, miten sitä käytetään. Mutta eipä tainnut kuitenkaan olla. Kun raippaa käytetään hevosen peppuun ja takajalkoihin, niin annoin raippaa johonkin rintakehän kohdille. Sitten mun tunti päättyi siihen.

Hammas irtosi

Olin tallilla ja ratsastin eräällä hassulla ponilla. Ratsastustunti oli päättynyt ja hoidin ponin. Äkkiä se tökkäsi minua poskeen ja minulta irtosi heiluva hammas. Hammas vieri erään naisen jalkoihin. Nainen kysyi ihmetellen: ”Kenelle hammas kuuluu?” Vastasin nolona ja lähdin äkkiä autolle.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti