Toilailua testeissä

Lunttaaminen on väärin, mutta usein toiselta tirkistelemällä ei saa edes oikeita vastauksia. Lukijat kertovat kuumottavimmat koemokansa.

Mokailua kokeissa

Mokailua kokeissa

Meillä oli koulussa matikan koe. Luulin, että osasin jo laskea hyvin, joten en harjoitellut paljon. No, sitten kun tuli kokeen aika, tajusin, etten osannutkaan niin hyvin kuin luulin. Minulla kesti tosi kauan saada kaikki tehtävät tehtyä, ja pari tehtävää jäi tekemättä! Kaiken lisäksi aloin itkeä!

Näe metsä puilta

Joskus ala-asteella englannin pistokokeessa pyydettiin kääntämään sana ”metsä” englanniksi. Vastasin kohtaan sanalla ”woods”, mutta opettaja antoi vastauksesta 0 pistettä, koska kokeen sanastossa oleva sana oli ”forest”. Ei auttanut valittaminen, ja jotain tuli tästäkin niin sanotusta virheestä opittua! Suurin piirtein samoihin aikoihin, ehkä vitos- tai kutosluokalla, huijasin kokeessa kaverini kanssa vaihtamalla lappuja keskenämme, ja jäimme siitä kiinni. Luulimme olevamme ovelia, kun työntelimme A4-arkin kokoisia paperiarkkeja pitkin pöytää keskenämme. Ei siinä opettajan kovin tarkkasilmäinen tarvinnut olla huomatakseen vilppimme. Hylättyhän siitä tuli, ja koe piti uusia myöhemmin. Läpi se sitten meni, mutta numeroa en enää muista!

Väärä aikavyöhyke

Muistin väärin kokeen alkamisajan. Tulin tunnin myöhässä paikalle, uusintaanhan se meni.

Toilailua testeissä

Otin sellaisen kynän, joka teki huonoa jälkeä, ja terä irtosi aina.

17 väärin

Kerran kun oli englannin koe, niin luulin, että se oli vasta seuraavalla viikolla. Kun tajusin sen, en enää ehtinyt lukea. Kyllä vähän nolotti, kun kokeesta tuli 3/20.

Senga Sengana

Esikoulussa oli kirjaintehtävä, siis s-tehtävä, jossa piti värittää s-kirjaimella alkavat sanat. Minä väritin vahingossa mansikan. Onneksi ope hyväksyi tehtävän kuitenkin.

B-vaihtoehto

Kerran matikan kokeessa piti ympyröidä, mikä näistä on oikea vastaus: A, B vai C. Vastasin C, mutta en ollut ihan varma vastauksestani. Lähelläni istui paras kaverini, joka on tosi hyvä matikassa. Katsoin, mitä hän oli vastannut, ja hän oli laittanut B. Kumitin vastaukseni ja ympyröin B, kuten kaverini. Kun saimme kokeet viikkoa myöhemmin, huomasin että se tehtävä olikin väärin ja oikea vastaus olisi ollut se C. Voin sanoa, että jälkeen päin vähän harmitti ja nolotti. Enpähän enää lunttaa kokeessa.

Kröh-kröh

Joskus monta vuotta sitten matikan kokeessa minua alkoi aivastuttaa tosi paljon. Istuin keskellä luokkaa ja yritin pidättää aivastustani mahdollisimman pitkään. Sitten en enää pystynyt, ja aivastus kuulosti aivan pierulta. Kaikki kääntyivät katsomaan minua. Vähän nolotti.

Vaikeimman kautta

Kerran matikankokeessa oli tehtävä, jota en ymmärtänyt. Yritin laskea sitä varmaan puoli tuntia. Olin kokeillut kaikenlaista. Se oli kokeen viimeinen tehtävä, eli vaikein, joten yritin vain haastavia ja omituisia tapoja. Palautin lopulta kokeen ilman viimeistä vastausta. Kun kokeet myöhemmin tarkistettiin, huomasin, että se oli ollut aivan helppo tehtävä ja että olin ainoa, joka ei ollut saanut vastausta oikein.

Mokailua kokeissa -juttu on julkaistu Koululainen 9/22 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti