Sanokaa muikku!

Valokuvat ovat hauskoja muistoja, mutta joskus kameralle ikuistuu myös jotain muuta kuin oli tarkoitus. Kun housut putoavat nilkkoihin tai kamera räpsähtää väärän ilmeen kohdalla, on naurussa pitelemistä. Koululaisen lukijat kertovat nolostuttavimmista valokuvamuistoistaan.

Sukukuvassa

Kun olimme ottamassa sukukuvaa eräässä valokuvaamossa, aivastin todella kovaa ja nenästäni tippui räkää! Valokuvaaja muuttui punaiseksi ja meinasi purskahtaa nauruun.

Sormi nenässä

Valokuvaaja oli juuri ottamassa luokkakuvaa, kun tungin sormeni nenään. Räps! Siinä minä sitten luokkakuvassa pidin sormea nenässä!

Harvahampaan hymy

Olin 7-vuotias ja menossa kouluun, kun äitini otti minusta kuvia. Äiti räpsäytti vielä kerran kuvan ja sanoi: ”Hymyile.” Niin teinkin. Kun kaikki kuvat oli otettu, sain nähdä ne. Olin todellakin hymyillyt niin leveästi, että harvat hampaani näkyivät täysin.

Housut nilkoissa

Tämä tapahtui kun olin noin kuuden vanha. Olin kaverini syntymäpäiväjuhlissa. Olin pukeutunut löysiin farkkuihin, joihin en löytänyt vyötä. Lopuksi siellä otettiin valokuva. Juuri silloin joku tönäisi minua ja housuni valahtivat nilkkoihin. Punastuin ihan kauheasti.

Lähikuvia

Olimme kerran Muumimaailmassa, ja sieltä sai ilmaiseksi kertakäyttökamerat. Otimme sitten innoissamme kuvia. Kun kuvat teetettiin, selvisi, että olimme ottaneet pelkästään Muumien päistä kuvia. Olimme kuvanneet Muumeja liian läheltä, koska kuvissa siis näkyi vain niiden silmät ja kasvot.

Kamala ilme

Noloin valokuvamokani oli koulukuvauksessa. Harjoittelin kuvauspaikalla vielä ilmeitä. En kuullut, kun sanottiin, että nyt kuva otetaan. Minulla  oli tietysti kaikissa kuvissa ihan kamala ilme.

Kaverisynttäreillä

Olin kaverini synttäreillä, ja hänen äitinsä otti kuvia. Kaverini oli jo aloittanut kakun. Sitten oli minun vuoroni ottaa kakkua, johon oli piilotettu pieni ilmapallo. Veitsi oli terävä ja rikkoi pallon helposti. Pallo pamahti ja kakkua lensi vaatteilleni.

Kuvassa kakkua ei ollut vielä osunut minuun, mutta ilmeeni sanoi ”apua!”, eli silmäni olivat pyöreinä ja suu auki. No, kakkua lensi tietenkin myös suuhuni. Yritin peittää nolostukseni sanomalla: ”No, onpas hyvää kakkua!” Kaikki muut vieraat repesivät täysillä nauramaan.

Maitoviikset

Otin kerran itsestäni selfien, jossa minulla oli maitoviikset ja tosi tyhmä ilme. Lähetin sen sitten kamulleni. Mutta tietenkin kuva meni meidän luokan keskusteluryhmään, jossa  on kaikki meidän luokan tyypit. Huomasin sen vasta kun seuraavan kerran menin keskusteluun. Minulle naurettiin koulussa seuraavat kaksi viikkoa. Se oli noloa.

Rillit päässä

Minun parhaalla ystävälläni on silmälasit, mutta minulla ei ole. Keksimme, että minä laitan ystäväni silmälasit koulukuvaan. Kun saimme valokuvat, menin koulun jälkeen mummille. Näytin luokkakuvaa ja mummi kysyi olinko ollut kipeänä, kun en ollut luokkakuvassa. Mummi ei tunnistanut minua, kun minulla oli silmälasit

Sinappikuvio

Meillä oli koulukuvaus ruokailun jälkeen. Ruokana oli uunimakkaraa ja sinappia. Sinappia oli roiskunut valkoiselle puserolleni, joka näkyy nyt sitten tuossa epäonnistuneessa koulukuvassani.

Vieras kuvassa

Otin selfien kadulla ja lähetin sen kaverilleni. Kun olin lähettänyt sen, huomasin että takanani kuvassa oli joku vieras tyyppi.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti