Vauhtia valokuvauksissa

Typerä ilme luokkakuvassa voi harmittaa pitkään – etenkin, jos kuva päätyy luokan seinälle. Monet epäonnistuneet valokuvat ovat kuitenkin niitä kaikista hauskimpia muistoja. Koululaisen lukijat kertovat, millaisia mokia heidän valokuvistaan löytyy.

Hassu ilme

Yhdessä kerhokuvassa siskoni ei suostunut hymyilemään, ja samassa kuvassa minä hymyilin ja katsoin ylös hassulla ilmeellä. Se kuva on nyt kaikilla sukulaisillani.

Elekieltä

Ala-asteen luokkakuvassa tuli kerran näytettyä kieltä ja keskisormea. Ihan hölmö temppu, josta opettajakaan ei oikein tykännyt.

Valotikku nenässä

Isäni piti ottaa minusta laivalla kuva, jossa minulla on valotikku viiksinä. Valotikku tipahti ja minulla on ihan hirveä ilme. Huuleni törröttävät, kun yritin pitää valotikkua nenälläni. Ja juuri silloin isä otti kuvan. Oli noloa katsoa kuvia kamuni kanssa.

Irvistelyä

Olen ottanut kaverini kanssa videon ja kuvan, joissa irvistämme, laitamme silmät kiinni ja huudamme Wii. Jälkeenpäin kun katson kuvaa, tuo se muistoja ja tirskahduksia mieleen.

Luokan seinällä

Kun viime vuonna oli koulukuvaus, kuvaaja laittoi meidät riviin ja siirtyi kameran taakse. Olin takarivissä, koska olen aika pitkä. Juuri kun kuvaaja oli ottamassa kuvaa, aivastin. Kuvassa minulla on tietenkin outo ilme. Juuri se kuva valittiin luokan seinälle.

Katse korissa

Oli ekaluokan koulukuva. Asettauduimme salissa paikoillemme ennen luokkakuvan ottoa. Ensin otettiin testikuva. Kuvaaja sanoi, että minulla ja muutamalla muulla oli silmät kiinni kuvassa. No, päätin sitten kiinnittää katseeni koulun salissa olevaan koripallokoriin, etten räpsäyttäisi silmiäni, kun kameran salama osuisi silmiini.

Muutaman viikon päästä koulukuva sitten tuli ja se oli mennyt aivan mönkään. Kuvassa olisi pitänyt katsoa eteenpäin, niin minä katsoin oikeaan yläkulmaan. Oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun katson koulukuvassa muualle kuin kameraan!

Itkuinen ilme

Jokunen vuosi sitten olin perheeni kanssa Itävallassa lomalla. Päätimme ottaa meistä kuvan yhden lammen rannalla. Kuvassa kaikki muut hymyilivät kauniisti. Minulta tippui puhelin maahan ja itkin.

Kuvakaappaus pelistä

Pelasimme SingStaria viiden kaverini kanssa. Minulla oli outo ilme kasvoilla juuri silloin. Yhtäkkiä yksi kavereistani otti kuvakaappauksen ja sai kuvan ilmeestäni. Kuva on varmaan vieläkin tallella.

Kiukkukuva

Olimme pikkusiskoni kanssa ihan pieniä, kun meistä piti ottaa yhteiskuva. Se ei sitten ihan onnistunut, koska siskollani oli kiukku päällä. Kun hän sitten lopulta hymyili, niin minä katselin juuri silloin kuvaushuoneen kattoon.

Kuva paljastui

Kaverillani on Instagram-tili. Hän halusi ottaa meistä yhteiskuvan sivulleen ja niin teimme. Kaverini Instagramilla on noin 1000–2000 seuraajaa ja tosi monet näkivät kuvan. Olisi pitänyt muistaa, että äidillänikin on Instagram! En saisi näyttäytyä kuvissa, ja äitini tietysti näki yhteiskuvamme.

Silmät kiinni

Kun olin Tunisiassa, otimme kuvia kadulla. Yhtäkkiä ohi ajoi iso rekka, ja kuva otettiin juuri silloin. Olin kuvassa kädet korvilla ja silmät kiinni. Kaikki nauravat aina kuvalle nähdessään sen.

Selfieitä salaa

Otimme koulussa kavereiden kanssa selfien. Koulussamme ei saa käyttää puhelimia välitunnilla, joten kuvasimme salaa. Saimme itsemme samaan kasaan ja napsaisimme kuvan. Kun valitsimme parasta kuvaa, huomasimme kuvassa ylimääräisen pään. Se kuului välituntivalvojalle! Saimme asiasta sanallisen muistutuksen, mutta kyllä välkkävalvojaakin vähän nauratti hölmistynyt ilmeemme.

Palloileva koira

Kerran koiramme leikki pienellä koripallolla. Se oli minun mielestäni niin hauskaa, että päätin kuvata sitä kännykkäni videolle. Koiramme heilui ja pelasi niin vauhdikkaasti, että kuvassa näkyi vain viuhahduksia turkista. Lopulta pallo vieri pois.

Kuin Mr. Bean

Olin pienenä vauvana sängyn päällä nukkumassa. Äitini piti ottaa minusta kuva, joten tietenkin aloin ”poseerata”. Noin kuusivuotiaana katsoin kuvaa ja kysyin äidiltäni: ”Miksi olet ottanut Mr. Beanista kuvan?” Tosiaan, silta se näytti!

Kuvat jakoon

Olin vierailemassa kaverini mökillä. Istuimme autossa odottamassa lähtöä ja otimme toisistamme pilakuvia. Kyllästyimme hetken kuluttua ja laitoin puhelimeni pois. Kaverini jäi tekemään vielä jotain puhelimellaan. Hetken kuluttua puhelimeni piippasi. Otin sen käteen katsoakseni viestin.

Luokallamme on oma WhatsApp-ryhmä, jossa on sekä tytöt että pojat. Kun katsoin viestin, näin kaverini lähettäneen muutaman komean pilakuvan naamastani luokkamme ryhmään. Tajusin, että kuvia ei voinut enää poistaa, joten siellä ne pysyivät koko luokan katseltavina! Ensin olin vihainen, mutta hetken päästä nauroin jo kuvilleni. Ei niistä kuvista onneksi mitään puheenaihetta tullut.

Samaan aikaan

Kun ekaluokan luokkakuvaa otettiin, aivastin juuri, kun salamavalo välähti. Minulla on kuvassa tosi outo ilme. Nolottaa, kun jokaisella luokkakaverillani on se kuva.

Konkkausta kerrakseen

Olin ottamassa kuvaa, jossa olin juuri kaatumaisillani. Kissani tuli ja puski minua hellästi. Kaaduin, ja kuvassa se näytti siltä, että olen aukaissut suuni ja kissan korva on suussani.

Juomat niskaan

Olin kerran kaverini kanssa Mäkkärissä. Olimme ottamassa ryhmäselfietä ja olisimme laittaneet sen Instagramiin. Juuri kun olin ottamassa kuvaa, niin vieressä kävellyt mies kompastui kaverini laukkuun ja kaatoi jääkylmän kokiksen niskaani. Otin juuri siitä hetkestä kuvan, ja ilmeeni oli ihan kuin olisin nielaissut jääpalan. Kuva on vieläkin kuvagalleriassani, mutta en kyllä ikinä laittanut sitä nettiin.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti