Blind Channel muistelee kouluaikojaan – katso video

Alla oleva video paljastaa, millaisia Blind Channel -yhtyeen jäsenet olivat kouluaikoinaan.

Rockyhtye Blind Channel nousi suuren yleisön tietoisuuteen viime talvena, jolloin se voitti Uuden musiikin kilpailun ja pääsi edustamaan Suomea Euroviisuihin. Mutta millaisia yhtyeen jäsenet olivat nuorempina?

Koululainen haastoi Blind Channelin jäsenet miettimään kouluaikojaan. Selvitimme, oliko joku heistä salaa ihastunut luokkakaveriinsa ja mistä kouluruoasta he pitivät eniten.

Joel HokkaNiko MoilanenJoonas PorkoTommi LalliOlli Matela ja Aleksi Kaunisvesi reagoivat väitteisiin lappuja nostamalla eri värisiä lappuja. Vihreä lappu tarkoittaa, että väite pitää paikkansa. Punainen puolestaan kertoo, että väite ei pidä paikkaansa.

Katso videolta heidän vastauksensa väitteisiin:

Blind Channelin esiintyessä mitä vaan voi tapahtua

Kun Blind Channel hyppää lavalle, mitä vain voi tapahtua. Viime kesänä Helsingin Allas Sea Poolilla kitaristi Joonas Porko nappasi käteensä yleisöstä lavalle lentäneen nallen ja päätti heittää sen toiselle puolelle lavaa. Nalle jysähti Tommi Lallin soittamien rumpujen päälle – kesken biisin.

– Me olemme rokkareita, joten se, että kaikkea voi tapahtua, vähän niin kuin kuuluukin asiaan, yhtyeen toinen solisti Niko Moilanen muistuttaa.

Bändin jäsenet vaikuttavat toisensa läpi­kotaisin tuntevilta veljeksiltä, eikä ihme, sillä suurin osa heistä on tuntenut toisensa jo monta vuotta. Laulaja Joel Hokka perusti bändin lukio­aikoinaan vuonna 2013.

Nikon, Tommin ja Joonaksen lisäksi bändin alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluu basisti Olli Matela. Viime vuonna yhtye täydentyi kuudennella jäsenellä, kun omaa DJ-uraa tehnyt Aleksi Kaunisvesi liittyi bändiin.

– Minut on alusta asti otettu hyvin porukkaan mukaan, Aleksi vakuuttaa.

– Teimme ensin Aleksin kanssa yhteistyössä biisin. Emme olleet harkinneet uutta jäsentä, mutta kemiamme kohtasivat ja Aleksi oli kuin ”puuttuva palanen”, joten aloimme kosiskella häntä varsinaiseksi jäseneksemme, muut jatkavat.

 

Bändin epätoivoinen hetki

Vaikka Oulusta lähtöisin olevan yhtyeen juuret ulottuvat kahdeksan vuoden taakse, suuren yleisön tietouteen yhtye nousi viime talvena, jolloin se valittiin Uuden Musiikin Kilpailu UMK:n kautta edustamaan Suomea Euroviisuihin ”Dark Side” -kappaleellaan.

Vielä keväällä 2020 yhtyeen tulevaisuudensuunnitelmat pitivät sisällään kaikkea muuta kuin Euroviisu-huumaa. Bändi oli juuri palannut Euroopan-kiertueelta. Sen piti olla Suomessa vain levynjulkaisun ajan ja lähteä sen jälkeen taas kiertueelle.

Sitten iski maailmanlaajuinen koronapandemia, joka pakotti vaihtamaan maailmanvalloituksen eloon kotioloissa.

– Se oli epätoivoinen hetki, sillä olimme seitsemän vuotta rakentaneet tuota ”momentumia”, Niko kertoo.

Vaikka korona mylläsi suunnitelmat uusiksi, bändi päätti silti jatkaa töiden paiskimista eli musiikin tekemistä, ja Joonas ehdotti UMK:hon osallistumista.

Blind Channel on tehnyt määrätietoisesti töitä menestyksen eteen.

Blind Channel -muusikot ovat edelleen samoja ihmisiä

Rotterdamin Euroviisuista Blind Channelin tu­liaisena oli Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras viisusijoitus sekä roppakaupalla uusia faneja niin koti-Suomesta kuin muualta Euroopastakin.

– Suosiomme räjähti käsiin. Tämä vuosi on ollut hurjaa nousukiitoa. Siitä huolimatta olemme edelleen sama porukka ja ihan samoja ihmisiä, pojat muistuttavat.

Viisujen lisäksi yhtye on työstänyt tänä vuonna neljättä albumiaan, joka näkee päivänvalon ensi keväänä. Tammikuussa edessä on jälleen kiertue-elämää.

– Täytyy muistaa, että tämä pyöritys on nyt tällainen piikki eikä normaalia artistiarkea. Osaamme paremmin keikkaelämän, Joel sanoo.

Hänen suurin haaveensa lukioaikoina oli vain saada ympärilleen bändi, jonka kanssa tehdä yhdessä musiikkia.

Blind Channel ei kaihda sitkeää työntekoa

Blind Channel painottaa haastattelussa useaan kertaan, että heidän menestyksensä taustalla ei ole tuuri vaan sinnikäs työnteko. Yhtyeen alkuvuosina kaikki musiikkialan ammattilaisetkaan eivät uskoneet heihin.

– Suurten levy-yhtiöiden edustajat sanoivat meille ihan suoraan, että jos haluamme levytyssopimuksen, meidän pitäisi muuttaa tyyliämme ja vaihtaa kieli suomeksi, Niko muistelee.Yhtye ei kuitenkaan lannistunut kommenteista vaan jatkoi sinnikkäästi omaa tekemistään.

– Sitä viestiä haluamme välittää myös muille. Muiden mielipiteitä ei kannata kuunnella liikaa, jos uskoo omaan juttuunsa ja on valmis tekemään periksiantamattomasti töitä sen eteen.

Vuonna 2014 Blind Channel voitti Wacken Metal Battle -kisan. Se avasi ovia isompien yleisöjen eteen, mutta ensimmäisiltä kiertueilta glamour oli kaukana.

– Ennen me nukuimmekin kiertueilla bussissa, Niko muistuttaa.

Ensi vuoden alussa yhtyeen suuntana on jälleen Euroopan maat, kun se toimii Eskimo Callboy -yhtyeen lämmittelijänä.

Nykyään pojat pääsevät nauttimaan myös hotellien pehmeistä lakanoista, mutta onko poikien huonejako aina sama?

– Aika usein Niko ja Aleksi nukkuvat yhdessä huoneessa, Joel ja Joonas toisessa ja minä ja Olli kolmannessa. Kiertueilla mukana on lisäksi Blind Channel Crew eli taustahenkilöt, Tommi kertoo.

Kuten kaikilla hyvillä ystävillä, myös Blind Channelin jäsenillä tulee välillä erimielisyyksiä.

– Olemme riidelleet esimerkiksi siitä, kuka vei toisen puhtaat sukat, he paljastavat.

Välillä sanallisia yhteenottoja tulee uusien biisien hiomisvaiheessa.

– Teemme kaikki tätä niin suurella sydämellä ja haluamme, että kappaleista tulee parhaita mahdollisia, Niko kertoo.

– Biisit menevät melkoisen mankelin läpi, kun kuuden ihmisen täytyy hyväksyä ne.

Ajoittaisista kiistoista huolimatta yhtye pitää suurena vahvuutenaan tiivistä ryhmähenkeään.

– Soittamaan voi oppia kuka vaan, mutta henkilökemiat joko toimivat tai eivät.

 

Juttu on julkaistu Koululainen 12/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti