Kesäkuun Koululaisessa Minecraftin mestari Kakkuh syö kakkua

Uudessa Koululaisessa tutustutaan pelitubettaja Kakkuhiin, vieraillaan animaatiostudiolla ja vinkataan parhaat jäätelöt kesäpäiviin.

Kakkuh kannessa

Kesäkuun Koululainen on täällä, kuten kesälomakin! Kesällä kannattaa puuhata ulkona, mutta sateisina päivinä on ehkä mukavampaa pelata sisällä. Pelit taitaa ainakin kesäkuun kansitähti Onni Juvonen eli Kakkuh. Onni kuuluu Suomen suosituimpiin pelitubettajiin. Vielä vuosi sitten edes hänen suurimmat faninsa eivät tienneet, miltä hän näyttää. Kasvojen paljastamista Onni harkitsi todella tarkasti, sillä aikaisempi yritys johti kiusaamiseen. Kansijutussa tutustumme paremmin Onniin!

Reportaasissa tutustumme animaatioihin Otson, 8, ja Ellen, 13, johdattamana. Heidän isänsä on perustanut helsinkiläisen Gigglebug Entertainment -animaatiostudion, joka on muun muassa suosittujen Kikattavan Kakkiaisen ja Keltaisen lumimiehen takana. Jutussa vinkataan myös, miten pääsee alkuun oman animaation luomisessa.

Stara-palstalla haastattelussa on tällä kertaa 14-vuotias Venla Ronkainen, joka näyttelee aikuisten rikossarjassa Ivalossa. Kysyimme Venlalta, millaista on näytellä sarjassa, jonka jaksoista suurin osa on kielletty alle 12-vuotiailta.

Mun harrastus -palstalla 12-vuotias Anna puhuu yleisurheilusta ja erityisesti suosikkilajistaan seiväshypystä. Kulttuuri-palstalla kerromme, millainen oli Koululaisen ja Kaksplussan yhteinen lukijatapahtuma Suomen Komediateatterissa. Luonto-palstalla selviää, miksi kastelierot ovat meidän kaikkien kannalta tärkeitä. Tunteet-palstalla tubettajaäidit Ella ja Suski vastailevat lukijoiden lähettämiin kysymyksiin samaan sukupuoleen ihastumisesta.

Lehdestä löytyy myös suuri jäätelötesti, jossa Koululaisen arvon raatilaiset testaavat uutuusjätskejä. Kenties sinäkin löydät sieltä uuden suosikkisi kesälle?

Tutustu Koululaisen Spotify-listaan!

Kesäkuun lehdessä 15-vuotiaan Gasellit-bändin Hätä-Miikka paljastaa, minkä lahjan bändi hankki itselleen juhlavuoden kunniaksi. Vinkki: siinä voi olla kaksi tai kolme pyörää, ja se kulkee moottorin avulla.

Kaipaatko kesäksi kuunneltavaa? Lehdistä löytyvät soittolistat ovat jo vuoden ajan olleet koottuna Spotify-soittolistaksi, jonka löydät täältä! Ensi kuun soittolistalle pääset ehdottamaan biisejä täällä.

Koululaisen toimitus toivottaa kaikille rentouttavaa kesälomaa!

Koululainen 6/2024 ilmestyy 5.6.

Kommentit

Oma kommentti