Keskiviikkona vietetään satupäivää – tapahtumia ympäri Suomea

Satupäivän julisteessa tyttöj ja susi

Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta juhlitaan valtakunnallista Satupäivää kymmenettä kertaa. Päivän ohjelmaan kuuluu kymmeniä tapahtumia ympäri Suomea. Monissa menoissa teemana on ruoka.

Ohjelmatärppejä:

Annantalolla Helsingissä ohjelmassa on muun muassa MAKKARAPIRUETTI-esitys sekä Oma laulusi -konsertti & työpaja, jossa osallistujat tekevät oman laulun ruuasta. Työpajassa Illallinen Prinsessa Ruususen ja Professori Hajamielen kanssa tehdään hammaskeijun, pakkasukon, Lumikin tai muiden satujen hahmojen ruokia.

Tampereella Metso-kirjastotalolla Tampereen Teatterin luetaan ruoka-aiheisia satuja ja paikalla on hypisteltävänä ”teatteriruokaa” tarpeiston kätköistä. Työväenmuseo Werstaalla on tarjolla Satusuunnistusta: näyttelyihin on piiloutunut ruoka-aiheisia satuja ja loruja.

Kouvolan Teatterissa järjestetään Kids Draw 3, jossa pitkän piirustuspöydän äärellä voi keksiä ja taiteilla omia supersankari- ja satuhahmoja. Lisäksi voi kuunnella satuja, ja soviteltavina on teatterin roolivaatteita ja hauskoja hattuja.

Posion kirjastolla on koko päivä satua pullollaan: muun muassa pöytäteatterisatuja, nukketeatterisatuja, savolaesia satuja, satuselfie-kuvauspiste sekä satumaisten sytopipojen työpaja!

Vaasassa pääkirjaston draamasalissa nähdään  satuesitys Merenneito maankamaralla.

Lisätiedot ja paljon muuta ohjelmaa löydät Satupäivän omilta sivuilta. 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti