Kajaanin Keskuskoulun musiikkiluokka loi arkipäiväisen koululaisen, joka muuttuu tarpeen tullen supersankariksi. Säynätsalon Lehtisaaren koulun 6 A:n Hot Dog ja Kolmipäinen Piru olivat kisan suurimmat työt. Taideteoksilla oli mittaa parisen metriä! Tässä kuvassa Kolmipäinen Piru. Puumalan yhtenäiskoulun nelosluokkalaistan superneloset puhaltavat yhteen hiileen hyviä tekoja tehdessään. Helsingin Taivallahden peruskoulun 4 B:n Super Jarno ripustettiin lopuksi luokan seinälle varmistamaan, että kaikilla on luokassa hyvä olla. Helsingin Taivallahden peruskoulun 4 B:n Super Jarno ripustettiin lopuksi luokan seinälle varmistamaan, että kaikilla on luokassa hyvä olla. Helsingin Mellunmäen ala-asteen 3 B:n värikäs kiusaamisenvastustaja on nimeltään Fantsu. Hämeenlinnassa Nummen yhtenäiskoulun 6 B kokosi ensin yhdessä supersankarin kuvauksen ja äänesti sitten sen perusteella luoduista sankareista parhaimman. Tiitus Pykälämäen saparopäisellä miehellä ei ole nimeä. Säynätsalon Launosten koulun 5. luokan Super-Martti saa iltamaidosta supervoimia!

Reilu luokka: Liikenteessä ennätysmäärä supersankareita

Kajaanin Keskuskoulun 5 C voitti Reilu luokka -kilpailun ensimmäisen tehtävän. Kisaan osallistui monta muutakin hienoa työtä!

Alakoululaisilla on muutama murhe aiempaa vähemmän, sillä liikenteessä on tänä syksynä erityisen paljon supersankareita. Ja suuri osa näistä sankareista on erikoistunut kiusaamisen vähentämiseen!

Yksi näistä hyviksistä on Tom Unicorn, joka muuttuu tarpeen vaatiessa Tomtioniksi. Tämä lempeäkatseinen, koiran näköinen sankari lentää punaisen viittansa turvin ja ampuu kiusaajat kilteiksi vaahtokarkkipyssyllään.

Tomtion on Kajaanin keskuskoulun musiikkiluokan 5 C:n tekemä luomus, jolla luokka voitti itselleen Reilu luokka -kilpailun ensimmäisen tehtävän palkinnon, Stadiumin jalkapallot koko porukalle.

Tavallinen poika

Supersankari Tomtion

Kajaanin Keskuskoulun 5 C:n Tom Unicorn on tavallinen koululainen, jolla on tavallisen koululaisen murheet. Juuri tämän takia Tomin hahmo puhuttelikin Koululaisen tuomaristoa.

Matikkaluokalla olevaa Tomia pidetään nörttinä, josta rinnakkaisluokkalaiset puhuvat pahaa selän takana. Vanhemmat ovat usein liian kiireisiä juttelemaan Tomille, joka viettää paljon aikaansa matikka-aiheisilla nettisivuilla. Tomilla on kuitenkin salaisuus, jota tavallisilla koululaisilla tuskin on: hän voi muuttua Tomtioniksi, jonka katse luo ystävyyttä ja joka jakaa nallekarhuja kiusatuille lapsille sekä räjäyttää kaikki kilteiksi kiltteyspommillaan.

Voittajaluokka pohti sankaria ensin pienissä ryhmissä ja koosti sitten tehtäviä yhdessä, kertoo luokanopettaja Miia Kemppainen.

– Jokaisella työskentelykerralla vaihdoimme hieman ryhmiä ja hommat sujuivat mielestäni oikein mukavasti. Kaikki pääsivät osallistumaan tasaisesti ja saivat oman äänensä kuuluviin.

Tuomaristo kiittelee Keskuskoulun 5 C:tä myös siitä, että Tomtion pääsi luokan seinälle muistuttamaan lapsia Reilu luokka -kisan tärkeistä asioista. Onnea voittajaluokalle!

Värikäs joukko hyviä sankareita

Kilpailuun tuli myös monia muita mielenkiintoisia supersankareita. Halusimme esitellä myös muutamia muita arjen pelastajia. Kiitos kaikille sankareita lähettäneille luokille!

Reilu luokka -kilpailu

Koululaisen omassa Reilu luokka -kilpailussa kannustamme luokkaa lujittamaan yhteishenkeä kolmen erilaisen tehtävän voimin. Ensimmäisessä tehtävässä pyysimme luokkia luomaan oman supersankarinsa ja esittelemään hänet parhaaksi katsomallaan tavalla.

Toisessa tehtävässä luokan on valittava itselleen yhteinen tavoite. Viimeinen palautuspäivä on 5.10., ja tehtävän palkintona on leffaliput Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -näytökseen koko luokalle.

Kolmannessa tehtävässä odotamme saavamme luokilta sarjakuvia, joissa käsitellään erilaisuutta. Tehtävän viimeinen palautuspäivä on 28.10. Sen voittanut luokka saa paketin Minerva-sarjakuva-albumeita.

Kaikki tehtävät palauttaneet luokat ovat mukana kisaamassa pääpalkinnosta, Redraman vierailusta omassa luokassa!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti