Maukas kasvispiirakka on lyömätön iltapala

Herkullinen kasvispiirakka on helppo pyöräyttää iltapalaksi vaikkapa koko perheen voimin.

Kasvispiirakka on täyttävä ja maukas iltapala, jonka täytteitä voi vaihdella loputtomasti oman maun mukaan. Piirakan voi täyttää vaikkapa jääkaapin jämillä! Koululaisen ohjeessa maistuvat terveellinen pinaatti ja pehmeä fetajuusto.

Tarvitset:

Pohja:
100g voita tai margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
ripaus suolaa

Täyte:
200g fetajuustoa
150g pakastepinaattia
100g kirsikkatomaatteja
2 dl kermaa
2 munaa
halutessasi n. 50g juustoraastetta

Tee näin:

1. Mittaa vehnäjauhot kulhoon.

2. Lisää jauhojen joukkoon pehmeä voi tai margariini. Voit tarvittaessa pehmentää jääkaappikylmää rasvaa mikrossa noin 10 sekuntia.

3. Lisää vesi ja suola ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24cm).

5. Paista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

7. Murusta feta piirakkapohjan päälle.

8. Sulata pinaatti mikrossa.

9. Sekoita pinaatti, kerma ja munat keskenään ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne täytteen päälle.

11. Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta ja kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.

Testaa myös:

Superhelpot tortillapizzat syntyvät käden käänteessä
Kokkaa herkullinen pannukakku
Huippukokin helpot ja herkulliset sämpylät

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti