Kokkaa herkullinen pannukakku

Pannukakku eli pannari on jälkiruokien ja makeiden iltapalojen klassikko. Herkullinen lätty syntyy vain muutamasta aineksesta ja maistuu aina yhtä ihanalta.

Tarvitset:

1 l maitoa
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
pieni ripaus suolaa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g sulatettua voita tai margariinia

Tee näin:

1. Kaada maito kulhoon.
2. Riko joukkoon munat.
3. Sekoita ainekset.
4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja ripaus suolaa.
5. Lisää juokseva margariini tai sulatettu voi tai margariini. Anna turvota mielellään noin puoli tuntia. Voit myös paistaa pannukakun tarvittaessa heti.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen, ja pannukakku on kiinteä.
8. Pannukakku on valmis!

Lähde: Kati Jaakonen – Pikkukokki keittiössä (Readme.fi)

Testaa myös:

Huippukokin helpot ja herkulliset sämpylät
Hirviömäiset mokkapalat
Koululaisten suosikkireseptit

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti