Marjainen jäätelösydän
Tarvitset:
1 valmis vadelmakääretorttu (tai
katso kääretortun ohje täältä)
2 litraa mansikkajäätelöä (voit
käyttää myös vaniljajäätelöä ja maustaa sen äidin lempihillolla)
Tee näin:
1. Vuoraa sydämenmuotoinen kakkuvuoka leivinpaperilla – irtopohjavuoasta saat kakun helpoimmin irti.
2. Leikkaa kääretorttu noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne kauniisti vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Anna jäätelön pehmetä hieman ja leikkaa siitä paloja, jotka on helppo levittää kakkuvuokaan tasaiseksi jäätelömassaksi. Tee mahdollisimman tiivis kakku, jotta se pysyy kasassa kakun sulaessa.
4. Laita jäätelökakku pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoamista, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla. Voit koristella kakun kermavaahdolla.
Vinkki: Valmista kakku jo lauantaina, jotta se ehtii jähmettyä yön aikana ja on tarjoiluvalmis heti sunnuntaiaamuna!
Lue myös: Tee itse ihana äitienpäiväkortti!
Hedelmäinen suklaasydän
Kakkupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 (noin 1 dl) säilykepäärynätölkin liemi
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl maustettua sitruunarahkaa
1 dl maustamatonta rahkaa
1–2 tl vanilliinisokeria
2–3 banaania
1 tlk säilykepäärynöitä
1 dl vadelmahilloa
Kuorrutus:
2–3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1–2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Pinnalle:
sydämenmuotoisia kakunkoristeita
Tee näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja korppujauhota sydämenmuotoinen kakkuvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita omassa kulhossaan vehnäjauhot, kaakaojauhe (siivilöi joukkoon, ettei se paakkuunnu) ja leivinjauhe huolellisesti.
5. Lisää jauhoseos kuohkeaan sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
6. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
7. Kun kakku on kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä.
8. Kumoa jäähtynyt kakku tasaiselle alustalle ja leikkaa kolmeksi ohueksi kerrokseksi.
9. Kostuta kerrokset säilykepäärynöiden liemellä. Voit jättää kakun kostumaan yön yli jääkaappiin.
Valmista täyte:
1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunanmakuinen ja tavallinen rahka. Lisää vanilliinisokeri.
2. Viipaloi banaanit ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.
3. Aseta kakkupohjat tasaiselle alustalle.
4. Levitä vadelmahillo alimmaiseksi tulevalle kakkupohjalle.
5. Jätä päällimmäiseksi tuleva kakkupohja ilman täytteitä, ja levitä banaaniviipaleet ja päärynäkuutiot kahdelle muulle kakkupohjalle.
6. Levitä sitruunanrahkatäyte hedelmäpalojen päälle.
7. Aseta kakkupohjat päällekkäin (käytä nostamisessa esimerkiksi paistolastoja).
Tee kuorrute:
1. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kaakaojauhe siivilän läpi valmiiseen kermavaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä kuorrute kakun päälle lastalla tai isolla lusikalla.
3. Ripottele päälle koristeita makusi mukaan.
Vinkki: Paista kakkupohja edellisenä iltana, niin se ehtii kostua herkulliseksi!
Kommentit
Oma kommentti