Diabetes 8/09

Mulla ois yks ongelma ja oisin kiitollinen, jos vastaisit. Mulla on ollut 1. tyypin diabetes muutaman viikon, ja mulla on se koru kaulassa, mikä pitää olla. Se on mulla aina ja tykkäänkin siitä, mutta pidän sitä paidan alla, kun pelkään että kaikki näkevät sen ja alkavat kiusata. En oo edes uskaltanut puhuu mun parhaan kaverin kanssa siitä. Mitä teen, kun varmaan ne joskus saa siitä tietää, kun joudun joskus pistämään kesken koulupäivän niitä lääkkeitä. Kiitos, jos vastaat. Siitä olisi mulle paljon apua.
Diabeetikko -96

Vastaus

Minä en voi puolestasi päättää, kuinka sinun pitäisi toimia. Mutta koska kysyt mielipidettä, täältä pesee. Koru on tärkeä asia. Sen tehtävänä on suojella sinua. Mahdollisissa hankalissa tilanteissa se auttaa muita ymmärtämään,  mistä on olla kyse. Hyvä, että pidät siitä. Koru voi olla hyvinkin paidan alla. Jos joku sinua kiusaa korusta ja sairaudestasi, on tuo ihminen tosi typerä. Sellaisesta ei kannata välittää.

Minä kertoisin sairaudesta parhaalle kaverilleni. Kertoisin myös, kuinka hoidan sitä. Opettaisin ihan varalta bestiksenikin auttamaan minua, jos tarvitsisin kiireesti ruokaa tai insuliinia. Ennen tällaisen opettamista on tärkeää sopia asiasta vanhempien kanssa. Ehdit kertoa asiasta, kun olet itse tottunut ajatukseen, että sinulla on diabetes.

On varmaan aika todennäköistä, että muutkin saavat tietää asiasta. Ehkä voisitte vanhempiesi ja opettajan kanssa miettiä taktiikan, kuinka kerrotte luokalle asiasta, jos vanhempasi ja opettajasi ajattelevat sen olevan tärkeää.

Kommentit

Oma kommentti