Epäreilut vanhemmat

Mulla on 8 kuukauden ikäinen koira, joka on mulle kaikki kaikessa.Vanhempani ovat epäreiluja mua kohtaan. Ne vaativat aina kokeista ihan ylivoimaisen hyviä numeroita. Mun todistuksessa oli kaksi kasia ja loput ysiä ja kymppiä. Silti kotona huudettiin, että miksi tässä on kahdeksikko?! Ongelmani on juuri se, että vanhempani kiristävät minua koirallani. Ellen pärjää kokeessa, ne sanovat, että koira annetaan pois. Itken joka ilta ja mietin, mitä väärää olen tehnyt, että multa viedään mun elämänhaluni. Mun koulu alkaa väkisinkin mennä penkin alle, kun vanhemmat painostavat. Koiran menettämisen lisäksi pelkään, että mulla on masennus. Oon laihtunut 4–5 kiloa ihan tosta vaan. En oo edes tarkkaillut itseäni. Mikään ei huvita. Harkkoihin ei jaksais lähteä ja äidin sanat menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaveritkin tuntuu enää vaan rasittavilta. Tästä alkaa tulla ongelma, saiskos tähän apua?
Onneton

Vastaus
Ihanaa, että sinulla on koira, jota rakastat. Pidä huolta koirastasi, vaikka sinulla onkin vaikeaa. Käy ulkoiluttamassa koiraasi ja muista helliä sitä hoivaamalla ja leikkimällä sen kanssa.

Minusta sinulla menee koulu hyvin. Joskus vanhemmat unohtavat, että heidän lapsensa eivät ole koneita, jotka toteuttavat heidän toiveitaan koulun suhteen, vaan lapset ovat tuntevia ihmisiä. Vanhempasi haluavat auttaa sinua pärjäämään ja saamaan hyviä tuloksia. Uhkailu ei ole sopivaa, kuten ei kiristyskään. Se on julma ja ahdistava tapa kohdistaa valtaa toiseen ihmiseen.

En ihmettele, että voit huonosti. Stressi pärjäämisestä ja jatkuva pelko epäonnistumisesta saavat kenen tahansa surulliseksi ja vetämättömään tilaan. Ulospääsyyn tarvitset ulkopuolista aikuista. On mahtavaa, että olet lähestynyt apua saadaksesi Helppis-palstaa. Olet jo ottanut ison askeleen kohti avun saamista. Puhu asiasta viipymättä koulussa kuraattorin, psykologin, opettajasi tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Valitse heistä se, johon luotat ja jolla on mahdollista kuulla sinun asiaasi. Älä vaikene enää, vaan kerro rohkeasti.

Jos heille on vaikeaa puhua, kirjoita sähköpostia tai soita johonkin auttavista tahoista. Soittaminen alla oleviin numeroihin on maksutonta. Sähköpostia voit lähettää varmasti koulusta tai kirjastosta käsin.

Voimia ja uskallusta lähteä ratkaisemaan kiperää kotitilannetta, joka ei voi enää jatkua kuvaamasi kaltaisena. Ota mukaasi puhumaan vaikka paras ystäväsi, jos yksin kertominen on liian vaikeaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Lasten ja nuorten puhelin: keskusteluapua elämän eri ongelmissa.
0800 120400 (Ma–to 13–20, pe 13–22, la 18–22, su 17–20)

www.lastenjanuortennetti.net

Voit soittaa tai lähettää kysymyksen sähköisesti. Puhelimitse voit puhua aikuisen kanssa ja sähköisesti saat vastauksen kysymykseesi.

www.nuortennetti.fi

– Tietoa kiusaamisesta, itsetunnosta ja nettiturvallisuudesta.

– Sisältää testejä kiusaamisesta, päihteistä ja ystävyydestä.

www.helppimesta.fi

– Tieto- ja tukipalvelu nuorille.

– Palvelumme-osion Kysy meiltä -kohdassa voi kysyä ammattilaisilta mieltä painavista asioista.

www.tyttojentalo.fi

Tukea ja apua erilaisiin elämäntilanteisiin 10–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.

Tyttöjen Talolle voi mennä paikan päälle, tai sinne voi soittaa (puhelumaksu) tai lähettää sähköpostia.

 

Kommentit

Oma kommentti