Höröttävät korvat 3/13

Minulla on isot, höröttävät korvat! Olen katsonut peilistä viisi vuotta omaa kuvaani ja inhonnut sitä. En voi pitää edes hiuksia kiinni korvieni takia, koska minua hävettää. Harrastuksissakin on vaikeata nykyään käydä, koska hiusten pitää olla kiinni. Itken monesti, koska vihaan korviani! Mitä tekisin, jotta saisin ne vaikka pienemmäksi? En vain voi elää niiden kanssa!

Vastaus: 
Korvat ovat monien mielestä ongelmalliset, koska ne ovat höröt. Korvat ovat sellaiset kuin ne ovat. Peilistä toivoisin katsottavan sitä, mikä on kaunista itsestä. Ei auta, että inhoat peilikuvaasi. Sen sijaan pitäisi hyväksyä, että korvat ovat sellaiset kuin ovat ja sillä mennään. Oma asenne vaikuttaa paljon siihen, millaisena meidät nähdään. Harrastuksiin sinun kannattaa mennä rohkeasti ja laittaa hiukset kiinni. Älä anna korvien estää sinua elämästä ja tekemästä asioita, joista pidät.

Onko sinua kiusattu korvien takia? Jos on, ymmärrän, että tilanne on sinulle vaikea. Ketään ei pitäisi kiusata ulkonäköön liittyvissä kysymyksissä, vaan meidän tulisi voida elää elämää arvostettuina ja omannäköisinä. Kiusaamisasioihin tarvitaan aikuisten apua. Jos sinua kiusataan tai on kiusattu, kerro siitä aikuiselle.

Toivon, että puhut asiasta vanhemmillesi. Kysy ystäviltäsi, miltä sinä heidän mielestään näytät. Kokeile harjoituksiin menemistä ja katso kuinka sinuun reagoidaan. Olet varmasti ollut siellä aiemminkin eivätkä korvat olleet silloin ongelmana. Mikä siis on muuttunut? Jos sinua kiusataan, kerro asiasta koulussa opettajalle, harjoituksissa ohjaajalle. Asioihin voidaan vaikuttaa, kunhan aikuiset tietävät niistä. Kerro ajatuksistasi, tuntemuksista myös viipymättä vanhemmillesi. He voivat auttaa sinua.

Toivon, että menet rohkeasti peilin eteen ja ryhdyt katsomaan itseäsi kauniina. Kirjoita paperille tai sano ääneen joka päivä, mitä kaunista itsessäsi näet. On tärkeää, että koemme itsemme kauniina sekä ulkoisesti että sisäisesti. Silloin muistamme vaatia muilta kunnioittavaa käytöstä ja annamme heillekin mahdollisuuden nähdä ja tuntea meidät kauniiksi. Korviasi et voi muuttaa, mutta suhtautumistasi tilanteeseen voit. Kannattaako aikaansa hukata itsensä inhoamiseen vai asioiden tekemiseen ja elämästä nauttimiseen?

Kommentit

Oma kommentti