Ihastunut 3/11

Mua vaivaa pari asiaa tosi paljon! Mun vanhemmat ovat eronneet. Isälläni on uusi naisystävä, ja olen ihastunut hänen mua vuotta nuorempaan poikaansa. En millään uskalla kertoa asiaa edes isälleni! Olemme pojan kanssa kyllä hyviä kavereita, mutta en pysty kertomaan ihastumisesta hänelle, koska pelkään, ettemme enää voi olla edes ystäviä, jos hän ei pitäisi minusta. Tämä poika on nähnyt muutaman kerran parhaan ystäväni, joten pelkään myös, että hän on ihastunut parhaaseen ystävääni! Kerroin asiasta ystävälleni, mutta hän vain nauraa ja sanoo, että koska hän inhoaa kyseistä poikaa, ei tuo poikakaan voi pitää hänestä. Mitä teen?

Vastaus:
Ihastuminen on sinun asiasi, eikä siitä välttämättä tarvitse kertoa kenellekään, ellet itse halua. On ihan ymmärrettävää, että ihastut poikaan, jonka kanssa vietät paljon aikaa, ja joka kaiken lisäksi on mukava. Uusperhekuviot tuovat mukanaan myös ihastuksia lasten kesken, jotka eivät ole sukua keskenään. Koska asia tuntuu vaivaavan sinua, juttele siitä äidin tai isän kanssa rohkeasti.

Mustasukkaisuus on aika tavallinen tunne. Ei varmasti olisi mukavaa huomata, että oma ihastus onkin ihastunut parhaaseen kaveriin. Jos he vielä alkaisivat seukata, saattaisit jäädä yksin, eikä edes paras kaveri olisi sydänsuruissa tukena. Ihastumisen tunteita ei voi kuitenkaan toisen puolesta päättää. Jos poika ihastuisi kaveriisi, ei asialle voisi mitään. Ei ystäväsi tarvitse inhota ihastustasi. Sehän olisi kurjaa myös. Emme voi päättää muiden tunteista, vaan meidän on uskallettava antaa muiden tuntea rakkautta juuri niihin ihmisiin, joihin he ihastuvat.

Poika, josta puhut viestissäsi pitää kyllä sinusta. Olettehan hyviä kavereita keskenänne. Mitä jos kertoisit pitäväsi hänestä? Ihastuksen tunnustamisen ehtii sitten myöhemminkin, jos siltä tuntuu. Jos vaikka nauttisi siitä, että saa olla ihastuksensa ystävä ja tekemisissä tämän kanssa?

Kommentit

Oma kommentti