Ihastunut

Mulla on ongelma, johon toivon vastausta. Olen 12-v. Laitoin lapun mun ihastukselleni, jossa kerroin pitäväni hänestä. Sitten myöhemmin sain häneltä kirjeen, jossa hän sanoi olevansa varattu. Tulin hirveän surulliseksi ja mua pelotti, että se kertoo jollekin. Myöhemmin muutamat ystäväni saivat tietoonsa kenestä pidän. Joskus kun riitaannun heidän kanssaan, mulle tulee hirvee hätä, että he sanovat sen eteenpäin. Se tuntuu kurjalta, eikä ihanalta niin kuin ihastumisen pitäisi. Mitä teen?
Apua tarvitseva

Vastaus:

Toivottavasti vastaukseni kannustaa muitakin toimimaan kuten Apua tarvitseva on toiminut. Hienoa, että olet uskaltautunut kertomaan tunteistasi ihastuksesi kohteelle. Mahtavaa, että olet saanut ystävällissävyisen vastauksen. Jos siis ei voi vastata toisen tunteisiin, on oltava rehellinen ja kohtelias. Kurjaa toki on, ettet saanut vastakaikua ihastumisellesi ja on ihan ymmärrettävää, että siitä tulee hirveän surulliseksi.

Ihastuneena on ainakin aluksi toiveikas ja iloinen. Jos ihastuminen ei ole molemmin puolista, saattaa ihastus muuttua suruksi. Sillä, että uskaltaa kertoa ajatuksistaan on väliä. Sinä et ole tehnyt mitään väärin tai epäonnistunut, vaan olet yrittänyt saada vastakaikua tunteisiisi. Miksi ystäväsi haluaisivat kertoa ihastuksesi muille? Hehän ovat ystäviäsi. Luota heihin.

Ihastuksesi kirjoitti sinulle kohteliaan kirjeen. Miksi hän siis haluaisi levitellä asiaa? Samalla voi miettiä, että mitä sitten, vaikka koulussa tiedettäisiin ihastuksestasi. Ei sellaisella ketään saa kiusata. Ihastuminen ei aina tunnu kivalta, koska torjutuksi tuleminen ei ole kivaa. Ehkä sinun pitäisi surra ihastustasi hetki ja jatkaa sitten kohti uusia seikkailuja. Ihastuksesi on varattu eikä vastaa tunteisiisi, joten voit ihastella ja haaveilla kaukaa tai luopua ihastuksesta, joka tuottaa sinulle vain sydänsurua.

Kommentit

Oma kommentti