Ikävä

1. Mun äiti ja isä eros, kun olin joku 2–3-v. En silloin ymmärtänyt asiasta mitään, mutta nyt ymmärrän. Olen aina viikonloppuisin isän luona. Kun palaan kotiin, minua itkettää, ja tulee heti ikävä. Kun kuluu muutama päivä, olen jo unohtanut koko jutun.

2. Äidilläni on ollut miesystävä viiden vuoden ajan. Tästä ihmisestä on tullut minulle hyvin tärkeä, mutta ei isäni veroinen (todellakaan)! Äitini haluaa nyt muuttaa tämän ihmisen luota pois ja minä en haluaisi. Äiti sanoi, ettei enää keskustele asiasta ja että hän menee asuntotoimistoon heti kun on mahdollista. Äidilleni on käynyt usein näin, mutta emme ole vielä muuttaneet. Nyt asia tuntuu varmalta ja luulen, että näin tulee tapahtumaan. Vielä kaiken päälle äitini päätti, että minun on paras asua mummolassa (isäni luona). Joutuisin vaihtamaan koulua. En tuntisi ketään. Olen ujo, enkä saa helposti uusia kavereita jne. Täällä mummolassa on kuitenkin unelmakotini. Täällä on ponini, lehmiä, koiria ja kissoja. On nätti navetta ja kaikkea muuta mitä ala-asteikäinen ikinä toivoa saattaa. Mutta kouluun on matkaa 5 km. Mitä teen? Mitä ajattelisin? On niin vaikeaa ajatella noin isoja asioita.

3. Olen vasta 10-v. ja rintani ovat alkaneet hieman kasvaa. Onko se normaalia, että näin nuorena?
Ihan sekaisin

Vastaus:
1. On ihan normaalia, että kaipaa vanhempaansa tapaamisen jälkeen ja haluaisi olla siellä edelleen. Vaatii aika paljon sopeutua elämään kahdessa eri kodissa ja kaksilla eri säännöillä. Juuri kun tottuu yhteen, onkin aika lähteä takaisin toiseen kotiin. Tästä syystä kuluu muutamia päiviä, että tottuu äidin kanssa olemiseen taas. Ikävä helpottaa noiden päivien aikana.

2. Joskus aikuisten elämä menee sekaisin ja ihmisistä on erottava, vaikka se tuntuisi muista pahalta. Ehkä äitisi ja hänen miesystävänsä suhde on ajautunut ongelmiin. Joskus eroaminen on ainoa vaihtoehto, ja joskus sitä vain mietitään päätyen kuitenkin olemaan yhdessä eroajatuksista huolimatta. Ymmärrän, että sinusta tuntuu kurjalta. Kerro äidillesi tunteistasi, peloistasi ja ajatuksistasi rehellisesti. Kaipaat isääsi ja kerrot, että siellä on unelmakotisi, koska lemmikkisi ovat siellä.

Koulun vaihtaminen on aina hankalaa, mutta uusia kavereita saat varmasti, jos vanhempasi päättävät, että sinun on parempi asua isän luona. Koulumatka on pitkä, mutta kaikki järjestyy. Varmasti saat autokyydin kouluun ja lemmikeistäkin saisit ystäviä. Sinä olet lapsi ja aika pieni vielä. On ihan ok, että näin suuria asioita on mahdotonta ajatella. Puhu asioista äidin ja isän kanssa. Sinun ei tarvitse eikä pidä miettiä elämää ja asioita yksin. Keskity olemaan lapsi ja käymään koulua ja nauttimaan elämästä kera ystävien.

3. Kyllä on ihan normaalia, että rinnat alkavat vähän kasvaa 10-vuotiaana. Kaikki siis kunnossa!

Kommentit

Oma kommentti