Inhottavaa koskettelua

Mulla on pari kysymystä.

1. Mun opettaja koskettelee mua inhottavasti. Kerran kun olin mennyt kesken tunnin vessaan, opettajani tuli ja veti tiukasti häneen kiinni ja kosketteli minua ärsyttävistä paikoista. Kerran hän jopa nappasi paitani pois. Help!

2. Minulla on vain yksi kaveri. Sekään ei niin hyvä, koska hän haastaa aina riitaa.

3. Alan itkeä tosi helposti. Pelkään, kun menen Linnanmäelle kaverini kanssa, että alan itkeä, koska on ikävä äitiä ja isää. Niin kävi, kun olin kaverillani yötä. Auta mua!
Elämä päin puuta

Vastaus:
1. Kukaan aikuinen ei saa kosketella toista aikuista saati lasta ilman lupaa. On tosi ikävää, että opettajasi koskettaa sinua kurjasti. Joskus on niin, että vaikka opettajien pitäisi olla turvallisia, luotettavia ja mukavia, he eivät osaa toimia oikein. Kerro välittömästi asiasta vanhemmillesi ja koulussa jollekulle toiselle opettajalle tai kouluterveydenhoitajalle.

Koulussa on säännöt, jotka takaavat, ettei ketään saa kiusata tai aiheuttaa turvattomuutta. Asioista siis kannattaa puhua rohkeasti, jotta elämä ei menisi päin puuta. Kun asia selviää, on koulussakin varmasti mukavampaa.

2. Kun uusi lukukausi on alkanut, toivon, että uskallat ryhtyä hankkimaan lisää kavereita. Pyydä rohkeasti muita mukaan leikkeihin ja olemaan kanssasi. Omasta kaveristaan kannattaa myös pitää kiinni. Riidoissa on yleensä kaksi osapuolta – sinä ja ystäväsi. Mieti, mitkä asiat saavat sinut tuntemaan, että hän haastaa riitaa. Voisiko niistä jutella ystäväsi kanssa? Voisitko kestää asiat ja olla ärsyyntymättä? Ystävyys on sitä, että vaikeistakin asioista voidaan jutella. Toivottavasti saatte asiat kuntoon.

3. Joskus minunkin on tullut vanhempiani ikävä. Olin ystävän luona yökylässä aika lähellä kotia ja jostain syystä oli pakko päästä kotiin nukkumaan. Kaverini äiti vei sitten keskellä yötä minut kotiin. Niin voi käydä kelle vaan.

Se, että alkaa ikävöidä vanhempiaan voi johtua monista asioista. Ei siinä ole mitään vikaa. Olet Linnanmäellä päivän, et pitkään erossa vanhemmistasi. Jos lähteminen tuntuu pahalta, älä lähde. Kerro kuitenkin vanhemmillesi, että ikävöit ja kaipaat heitä kamalan paljon, kun olet jossakin. Yhdessä löydätte asioihin ratkaisut.

Luulenpa, että opettajan koskettelun loppuminen ja sen asian selviäminen saa monet muutkin asiat selviämään kuin itsestään. Se, että joku saa meidän olomme todella hankalaksi ja epämukavaksi, vaikuttaa moniin asioihin. Saattaa olla, että itkuisuus, ärtyneisyys, yksinäisyys ja kaikki muutkin ikävät asiat, ovat sidoksissa siihen, että opettajasi saa sinut voimaan huonosti todella sopimattomalla käytöksellään. Opettajasi käytös on todella huonoa ja epäeettistä. Hänen ei pitäisi käyttäytyä kertomallasi tavalla. Vika on hänessä, ei sinussa!

 

Kommentit

Oma kommentti