Itkupilli 11/09

Luen sun palstan aina. Se on niin mahtava. Mulla olisi pari kysymystä. 1. Mun luokkalaiset pojat kutsuvat mua itkupilliksi, kun itken niin usein. Mitä pitäisi tehdä? Oon kertonut opettajalle. Se ei tehnyt asialle mitään. 2. Yksi mun luokkalainen tyttö haukkuu myös mun vanhempia. Oon kertonut pari kertaa mun opelle, mutta aina, kun se sanoo siitä sille tytölle, haukkuminen pahenee. Mitä teen? Se tekee mulle pilapuheluita päivittäin. 3. Kaikki mun luokkalaiset haukkuu mun lempibändiä Tokio Hotellia. Mulla menee hermot.
tyttö -97

Vastaus
1. Vihastuttaa, kun ihmiset kiusaavat toisiaan. Olen samalla surullinen, että sinua kiusataan. Jokaisella on oikeus olla ja elää rauhassa turvallisessa ympäristössä. Muista kiusauksen keskelläkin, ettei se muuta sinua miksikään. Olet kaikesta huolimatta ihana ja mahtava, upea ja ainutkertainen, tyttö -97!

Et ehkä voi ajatuksen voimalla lopettaa kiusaamista, mutta voit päättää, ettet anna sen masentaa sinua tai estää sinua elämästä elämääsi. Kerro kiusaamisesta kotona ja koulussa opettajalle, kuraattorille sekä terveydenhoitajalle. Pyydä heiltä apua. Aikuisten pitää jaksaa auttaa uudestaan ja uudestaan.

Kerro kavereillesikin asiasta. Näytä heille vaikka tämä kirje! Sinulle lukija, joka ei ole kiusaaja tai kiusattu: ÄLÄ ANNA KENENKÄÄN KIUSATA KETÄÄN! Auta. Älä sulje silmiäsi tapahtumilta.

2. Kerro pilasoitoista kotona. Pyydä vanhempiasi ottamaan yhteyttä tytön vanhempiin. Soitteluja ei tarvitse kestää. Pyydä vaikka hetkeksi uutta numeroa, jonka annat vain niille, joille haluat.

3. Pyydä apua niin monta kertaa kuin tarvitsee. Kyllä sinä saat itkeä usein, tykätä Tokio Hotellista ja käydä koulussa rauhassa. Ne ovat oikeuksiasi.

Sinun ja kaikkien ihmisten velvollisuutena on suojata muita eikä syyllistyä kiusaamiseen.

Kommentit

Oma kommentti