Kainalokarvat 4/11

Mulla on ongelma ja toivoisin, että auttaisit mua siinä. Olen 12-vuotias tyttö, painan 37 kg ja olen 152 cm. Ongelmani on se, että kainaloihini on jo kasvanut karvoja. Haluan ne tietysti pois ja mieluiten tehdä sen yksin. En tiedä, miten päästä eroon ja millä välineillä. Sattuuko se? Ja onko normaalia, että niitä on jo nyt? Voisitko antaa neuvoja ja vinkkejä? Kiitos
Avun tarpeessa oleva

Vastaus:
Kainalokarvojen poistamiseen on omia shavereita. Näillä voi melko turvallisesti itse yksikseen ajella kainalokarvoja. Shavereita voi ostaa tavarataloista ja isommista ruokakaupoista. Jos ei ole ennen ajellut kainalokarvojaan, on hyvä pyytää joltain aikuiselta apua ja ohjeita.

Joskus vähän kovakourainen karvojen poistaminen saattaa saada kainaloon aikaan mikroskooppisen pieniäkin haavoja, jotka kutisevat ja saattavat  jopa tulehtua. Siksi kannattaa ottaa siskon tai äidin nikseistä hyöty irti. Omia kainalokarvojaan ei tarvitse hävetä. Ne tulevat jokaiselle ja jokaisen keho muuttuu matkalla aikuisen kehoon.

Asioista on tärkeää oppia puhumaan kotona avoimesti. Olet ihan tavallisessa iässä saamaan kainalokarvoja. Kainalokarvojen ajelu ei satu, paitsi, jos sen tekee kovakouraisesti. Tämäkin on asia, jonka vuoksi kannattaisi kääntyä äidin tai isän puoleen. Näyttämällä on helpompi opettaa asioita.

Kommentit

Oma kommentti