Kateellinen kaveri 11/13

Minulla on ongelma. Yksi kaverini kilpailee kanssani kaikessa ja haluaa aina voittaa. Hän on joskus ihan kiva, mutta joskus tosi tyly. Se on ikävää, ja välttelen häntä, ettei minun tarvitsisi leikkiä hänen kanssaan. Kaikki sanovat aina, että älä välitä, kaverisi on vain kateellinen. Mitä voin tehdä asialle?

Vastaus:
Kun ystäväsi seuraavan kerran on mielestäsi tyly, voisitko kertoa hänelle, että sinulle tulee paha mieli hänen sanoistaan? Joskus emme itse tajua, että käyttäydymme tyhmästi toista ihmistä kohtaan.

Jos et halua olla kaverisi kanssa, kerro sekin ihan suoraan, mutta älä kuitenkaan tylysti tai tyhmästi.

Asiat muuttuvat monesti parempaan suuntaan, kun ne uskaltaa ottaa puheeksi. Juttele ensin tilanteista ja hänen pahaa mieltä aiheuttavista sanoistaan ystäväsi kanssa kahden. Mikäli hän ymmärtää näkökulmasi, on ystävyydellänne luvassa monta hauskaa juttua. Jos taas ette löydä yhteisymmärrystä, on ehkä aika olla toisten kavereiden kanssa.

Ennen jutustelua kannattaa pysähtyä kuitenkin miettimään itsekseen kuinka usein tätä epämukavaa käytöstä sinun mielestäsi oikeasti tapahtuu. Mieti ihan konkreettisia tapahtumia ja listaa ne paperille. Mieti hetki sitäkin, mikä siinä käytöksessä sinua suututtaa ja miksi. Jos tapahtumia onkin vähän ja ne ovat sattuneet kauan aikaa sitten, kannattaa miettiä, pystyisikö laskemaan irti pahasta mielestä, jonka nuo esimerkit ovat aiheuttaneet. Jos tilanteita on paljon, voit kertoa kaverillesi viimeisistä sinua loukanneista tapahtumista ja kertoa, miksi asiat loukkaavat. Puntaroi myös mitä hyvää ystävyyssuhteessanne on.

Kommentit

Oma kommentti