Kaveri on mustasukkainen, mikä avuksi?

Kaverini ”omii” minua. Hän haluaisi olla kanssani koko ajan, mutta minä haluaisin olla myös muiden kanssa tai isommassa porukassa. Jos olen muiden kanssa, kaveri suuttuu. Mitä teen? 

Kuulostaa hankalalta tilanteelta. On ymmärrettävää, että haluaisit olla myös muiden kanssa ja viettää aikaa isommissa kaveriporukoissa. Saattaa olla, että ystäväsi pelkää, että unohtaisit hänet, mikäli et ole hänen kanssaan koko ajan. On mahdollista, että suuttumus on reaktio hätään yksinjäämisen pelosta tai se voi johtua hylätyksi tulemisen kokemuksesta.

Oikeastaan ainoa tapa saada tilanne ratkeamaan on keskustelu. Juttele kahden kesken ystäväsi kanssa tilanteesta. Kerro, että hän on sinun ystäväsi ja välität hänestä ja arvostat hänen seuraansa suuresti. Kerro, että vaikka välillä olisit muiden kanssa, se ei riko ystävyyttänne. Kutsu hänet mukaan isompiin porukoihin. Se, että asioita tehdään isommalla kaveriporukalla lisää yleensä hauskuutta ja huvia! Kysy, mikä häntä suututtaa siinä, että olet myös muiden kanssa. Miettikää yhdessä, millaisin toimenpitein kenenkään ei tarvitsisi suuttua.

Pidäthän huolta, ettet peru sopimiasi tapaamisia ystäväsi kanssa yllättäen ja viime tingassa voidaksesi viettää aikaa muiden kanssa tai jätä häntä syrjään. Se aiheuttaa varmasti pettymystä ja suuttumusta ihan kenessä tahansa.

Jos sitten keskustelun jälkeen ystäväsi suuttumus ei helpota, keskustele asioista vanhempiesi kanssa ja mieti heidän kanssaan, miten jatkaa tilanteen selvittelyä. Suuttumuksien ja riitojen keskellä eläminen on raskasta kaikille.

 

Helppis-palstan kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja Susanna Ruuhilahti. Lähetä kysymyksesi nettilomakkeella.

Kaikkia lehdessä julkaistuja vastauksia ei välttämättä julkaista netissä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti