Kuukautiskuppi

Täällä olis yks viiden hengen tyttöporukka. Olemme 12-vuotiaita. Me ollaan mietitty kuumeisesti:

1. Mikä ihme on kuukautiskuppi?

2. Miten se asetetaan paikalleen?

3. Sanotaan, että voit heittää vaikka kärrynpyörää nakuna, eikä kukaan huomaa, että sinulla on kuukautiset. Miten se on mahdollista?

4. Miten kuukautiskuppi tyhjennetään?

PS. Susanna sun palstas on mahtava!
Viisi mietiskelijää

Vastaus:
Kysymyksenne ovat hauskoja ja hieman jäin miettimään, missä olette mainoksen nähneet ja kuukautiskupista kuulleet, mutta nyt asiaan.

1. Kuukautiskuppi on kuukautissuoja kuten tamponi tai kuukautissidekin. Kuukautiskuppi on aika vanha keksintö, joka on tehnyt uuden tulemisen. Samaa kuukautissuojaa voi käyttää useita vuosia, kunhan sitä huoltaa hyvin. Kuppi on pieni muovisen mukin tapainen vempele, joka asetetaan kuukautisten aikana emättimeen siten, että kuukautisvuoto valuu kupin sisälle. Moni pitää kuukautiskuppia hyvänä kuukautissuojana. Sen avulla jätemäärääkin voi pienentää omalta osaltaan.

2. Kuukautiskupin paikalleen laittaminen on hieman hankala toimenpide, jota useimpien naisten pitää harjoitella jonkin verran. Kun tottuu omaan kehoonsa ja kuukautisiin, voi kuukautiskuppia kokeilla ja katsoa onko se itselle mukava kuukautissuoja. Kuppi tyhjennetään muutaman kerran päivässä ja pestään aina vedellä tyhjennyksen aikana. Kupin huoltaminen on hyvin tärkeää, mutta se ei vie paljoa aikaa.

3. Kärrynpyöriä voi heitellä nakuna ilman kuukautissuojaakin siten, ettei kukaan kuukautisia huomaa. Tuskin kovin yleinen tapa tuo nakukärrynpyörä kuitenkaan on.

Kupin kanssa se onnistuu myös, koska sitä ei voi nähdä – se on asetettuna emättimeen. Useimmilla nuorilla ja aikuisilla naisilla on kuukautiset. Se, että joku näkisi toisella olevan kuukautiset, ei ole mitenkään nolo tai huono asia. Kuukautiskierto on osa naisen kehon toimintaa ja se osoittaa, että keho toimii kuten pitääkin.

4. Kuukautiskuppi tyhjennetään niin, että se otetaan varovasti pois emättimestä ja kuppiin kertynyt veri kaadetaan wc-pönttöön. Kuppi huuhdellaan ja putsataan ja asetetaan uudestaan emättimeen.

Kommentit

Oma kommentti