Likaiset hampaat 4/14

Minulla olisi pari kysymystä. 1. Vaikka pesen hampaani usein, tuntuvat ne silti koko ajan likaisilta. Se on inhottava tunne. 2. Minulla on ollut pari kuukautta sitten ensimmäiset kuukautiset, eikä toisia ole kuulunut. Onko se normaalia? Tarvitsisin pikaisesti apuasi!

Vastaus:
1. En tiedä, onko ehdotuksestani apua, mutta ainakin kannattaa pohtia sitä. Jos sinulla on sellainen olo, että hampaasi ovat koko ajan likaiset, kannattaisi kenties varata aika hammashoitajalle. Häneltä voisit kysyä neuvoja sekä pyytää selvittämään pitääkö tuntemuksesi paikkansa. Jos hampaidenpesutekniikkasi on huono, saisit opetusta parempaan hammashygieniaan.

 
Hammaspesun jälkeen purkan syöminen saattaa auttaa pitämään suun raikkaana ja tuntemaan hampaiden olevan puhtaat pidempään.

2. Kuukautiset voivat ekoilla kerroilla tulla epäsäännöllisesti, eli kahden kuukautisvuodon väli voi olla useita kuukausia tai vain muutaman viikon. Kärsivällisyyttä siis uusien kuukautisten odotukseen. Tilanne on todennäköisesti ihan normaali. Mikäli raskauden alkaminen on kohdallasi mahdollista, on tärkeää tehdä niin nopeasti kuin mahdollista raskaustesti ja kertoa asiasta aikuiselle.

 

Kommentit

Oma kommentti