Masentunut 9/10

Mulla on pari ongelmaa. 1. Olen yhtäkkiä olen laihtunut kaksi kiloa, mutta en tiedä syytä. Olen syönyt ja liikkunut normaalisti. Mistä se voi johtua? 2. Minusta tuntuu, että saan pian masennuksen. Kaikki asiat masentaa, enkä ole ollut vähään aikaan iloinen. Nyt kun olen laihtunut ja kaikki on alkanut masentaa, niin ei tee enää edes mieli syödä mitään. Toivon, että vastaisit tähän, koska tarvitsen apua. Kiitos jo etukäteen.

Vastaus:

Yhtäkkinen laihtuminen voi olla merkki monista asioista. Uskoisin, että olet kasvanut pituutta ja paino on pysynyt samana. Jos syöt normaalisti ja liikut tavallisesti ja paino laskee aina vain, kannattaa mennä kouluterveydenhoitajalle. Kerro jo nyt vanhemmillesi, että painosi on pudonnut. Joskus voi syödä niin, että huomaamattaan laihtuu. Karkit tai muut herkut jäävät pois. Varmista, että syöt riittävästi.

Kuten itse sanotkin, ruokahalu vähenee herkästi, kun mieli on alakuloinen. Kerro mielialasi alhaisesta suunnasta vanhemmillesi. Miettikää yhdessä mitä asialle voisi tehdä ja mistä alakulo johtuu. Iloa elämään saa, kun päättää katsella maailmaa iloisin silmin – keksi viisi kivaa ja iloista asiaa jokaisesta päivästä. Lähde ulos leikkimään yhdessä kavereiden kanssa, käy kirjastossa lainaamassa kirjoja, siivoa huone ja katso vanhoja valokuvia. Muista puhua elämästäsi ja tunteistasi vanhemmillesi. He osaavat auttaa sinut alakulon yli.elämästäsi ja tunteistasi vanhemmillesi. He osaavat auttaa sinut alakulon yli.

Kommentit

Oma kommentti