Pehmolelut 1/09

1. Onko lapsellista, jos ostelee vielä pehmoleluja? 2. Minä kiroilen aika usein, kun  äiti ja isä ei kuule. Onko se huono asia ja pitäisikö se lopettaa? 3. Pidän yhdestä pojasta, mutta se poika oli sanonut, että ”kaikki meidän luokan tytöt on tyhmiä”. En tiedä mitä pitäisi tehdä.
10-v. tyttö

Vastaus
1. Kyllä sinä saat ostella pehmoleluja ja leikkiä niillä, ja toivottavasti teet sitä vielä vuosia. Aikuisenakin on välillä muistettava olla lapsellinen – leikkivä ja mielikuvitustaitoinen. Harmi, että moni meistä aikuisista ei enää oikein osaa heittäytyä leikkimään.

2. Kiroilu on minusta ihan tyhmä ja tarpeeton tapa. Ei sanottavat asiat kuulosta yhtään sen vakuuttavammalta kiroillen. Ja tiedät, etteivät vanhempasi siitä pitäisi, koska et tee sitä heidän kuultensa. Voit säädellä huonoa tapaasi, joten lopeta ihmeessä.

3. Aika moni tulee sanoneeksi asioita, joita ei ihan tarkoita. Tuskin poika teitä tyhminä pitää, mutta voihan olla, ettei hän ole kovinkaan kiinnostunut teistä. Sinä saat pitää pojasta vaikka kuinka paljon. Anna ajan kulua. Voihan olla, että jonain päivänä poika huomaakin, että sinä tai vaikkapa koko luokan tytöt ovatkin ihanan mahtavia ja upeita tapauksia.

Jos et jaksa odottaa, voit toki miettiä haluatko kertoa pojalle tunteistasi. Ensin kannattaa koettaa päästä pojan läheisyyteen ja keskusteluyhteyteen. Juttele aluksi muista asioista ja koita päästä viettämään aikaa hänen kanssaan vaikka isommalla porukalla. Sitten, jos sinusta tuntuu, että tahdot kertoa tunteistasi hänelle, osaat miettiä sopivat sanat ja sopivan paikan tähän.

Kommentit

Oma kommentti