Peseytyminen 2/12

Olen -98 syntynyt tyttö ja kysyn muutamia kysymyksiä. 1.Milloin on hyvä alkaa leikata kainalokarvoja? 2. Leikataanko häpykarvoja? 3. Kasvavatko rinnat nopeasti? 4. Kannattaako yöllä käyttää rintaliivejä? 5. Onko tarpeeksi, jos käy kaksi tai kolme kertaa viikossa pesulla? Kiitos jo etukäteen!

Vastaus:
1. Kainalokarvoja voi alkaa leikata, kun itse haluaa. On tärkeää kuitenkin osata hoitaa leikkaaminen asianmukaisesti, jottet saa haavoja kainaloon. Kysy neuvoja vanhemmiltasi ja pyydä heiltä apua kainalokarvojen poistamiseen tarkoitettujen koneiden hankinnassa.
2. Häpykarvoja osa aikuisista ajelee, mutta sinun en suosittele tekemään niille mitään. Anna karvojen kasvaa rauhassa ja mieti myöhemmin vasta niiden mahdollista ajelua. Alapesu vedellä päivittäin on hyvää hoitoa.
3. Rintojen kasvaminen on hyvin yksilöllistä. Joillakuilla rinnat tuntuvat kasvavan 10-vuotiaana ja toisilla vaikka vasta 16-vuotiaana. Minkä kokoisiksi ja millä vauhdilla ne kasvavat, vaihtelee paljon. Osalla rinnat kasvavat hitaasti ja pikkuhiljaa, kun toisella tuntuvat rinnat kasvavan isoiksi tosi nopeasti. Jokainen on yksilö, ja se on mukavaa.
4. Yöllä ei tarvitse käyttää rintaliivejä. Rintaliivejä käyttäessä on muuten muistettava vaihtaa ne riittävän usein. Muista myös pestä rintaliivit. Tämä peseminen unohtuu herkästi, ja siitä pitäisi pitää huoli.
5. Pesulla käymiseksi voi riittää suihku 2–3 kertaa viikossa. Joidenkin pitää käydä kuitenkin päivittäin suihkussa pysyäkseen puhtaina. Alapesu pitää tehdä päivittäin. Samoin käsiä pitää pestä useita kertoja päivässä ja kasvot kannattaa pestä ainakin kerran päivässä. Eli nämä pois lukien tuo kysymäsi määrä saattaa riittää.

Kommentit

Oma kommentti