Poikaystävät 9/08

Ensin haluan sanoa, että tää on tosi hyvä palsta! Oon 8-v. reipas tytteli. Mulla ois muutama kysymys. 1. Haluaisin kysyä, mikä on kondomi. Kaverini sanoi, että se on jonkinlainen pesusieni, mutta epäilen asiaa. 2. Menkkani eivät ole vielä alkaneet. Saisiko niitä joillain lääkkeillä alkamaan vai onko syytä huolestua? 3. Minulla on ollut 7 poikaystävää. Suhteemme eivät ole olleet vakavia. Onko tämä ok?
Tytti

Vastaus
Sinullapas oli kysymyksiä. Koetan antaa vastauksia. 1. Olet oikeassa. Kondomi ei ole pesusieni, vaan se on aikuisten käyttöön tarkoitettu ehkäisyväline.

2.  Sinä et tarvitse minkäänlaisia lääkkeitä saadaksesi kuukautiset. Niiden ei pitäisikään alkaa vielä muutamaan vuoteen. Yleensä kuukautiset alkavat 10–16-vuotiaana ja sinä olet vasta kahdeksan. Odottele siis ihan rauhassa.

3. Poikaystäviä sinulla on kyllä ollut todella monta. Minusta sinun kannattaa pitää poikia kavereina, ja nauttia leikeistä ihan rauhassa. Jotenkin kysymyksestä tulee ilmi, että asia vaivaa sinua. Mitäs jos odottaisit ainakin muutaman vuoden ennen uutta seurustelua? Juttele asiasta äidin tai isän kanssa. Heidän kanssaan voit miettiä, mikä on sopivaa ja millaiset asiat kuuluvat suhteisiin sinun ikäisilläsi, jos haluat vielä seurustella. Minä kyllä nauttisin leikeistä kavereiden kanssa ilman poikaystävähuolia.

Kommentit

Oma kommentti