Punastuminen 7/10

Mulla ois pari kyssää.  1. Punastun tosi helposti, jos vaikka joku sanoo mulle jotain, vaikka haukkuu jne. Mä punastun ihan sairaasti! Välillä jotkut pojat kysyy silleen, et ”minkä värinen on paloauto?” Mitä voin tehdä, että en punastuisi helposti? Tai, että se ei ainakaan näkyisi, että punastun. 2. Nauran myös ihan sairaan paljon. Jos joku sanoo vaikka jonkun tyhmän jutun, mille ei edes kuuluisi nauraa, alan nauraa. Mitä voin tehdä?
Help!

Vastaus:
1. Se, että punastuu, ei haittaa. Kyllä meistä useimmat reagoivat tilanteeseen, jossa meitä esim. haukutaan. Seuraavan kerran, kun pojat kysyvät paloauton väriä, voisit koettaa vastata kysymykseen toteamalla, että se on punainen. Kun tilanteissa pitää päänsä kylmänä, eivät kiusaajat yleensä pääse tekemään tihutöitä.

Enemmän olen huolissani haukkujista. Miksi heidän täytyy kiusata jotakuta. Miksi kiusaaminen ja loukkaaminen on niin tärkeää? Samoin mietin punastumisen kommentoijia. Miksi on tärkeää puuttua toisen ihmisen ominaisuuksiin. Koita kääntää punastuminen eduksesi. Ehkä olet niin ystävällinen tietämättömille pojille, että yrität poskillasi kertoa heille, minkä värinen punainen on.

2. Naurua mahtuu maailmaan paljon. Nauraa voi niin tyhmille kuin fiksuillekin jutuille. Ainoa huono nauru on nauru toisen kustannuksella, toisen kiusaksi ja loukkaamiseksi. Eihän kukaan voi päättää, mille jutulle saa tai ei saa nauraa.

Kommentit

Oma kommentti