Puutun aina toisten riitoihin

Olen aika äänekäs. Puutun kaikkien riitoihin, enkä osaa pitää suutani kiinni! Mikä auttaisi?
Äänekäs

Toisten riitoihin puuttuminen voi olla hyvä asia. Jos puutut asioihin siksi, että yrität auttaa riitelijöitä päättämään riitaansa, sinusta voi olla valtavasti apua. Helposti saattaa käydä niin, että saa itse huutia kummaltakin osapuolelta. Tällöin hiljaisuus ei ole ratkaisu, vaan oman puuttumistyylin miettiminen sellaiseksi, ettei se lisää ärtymistä.

Kysy ystäviltäsi haluavatko he kenenkään puuttuvan heidän riitoihinsa. Mikäli eivät, tätä pitää kunnioittaa. Mikäli riidan tuoksinassa sinua käsketään olemaan sekaantumatta, sitä on kunnioitettava. Joskus riitatilanteessa pitää hakea aikuinen paikalle.

Tässä vielä pari vinkkiä sinulle. Mieti ja kirjoita, millaisissa tilanteissa sinä möläyttelet tai et osaa pitää suutasi kiinni. Mieti myös, miksi puutut riitoihin. Pohdi, mitä tilanteista seuraa, kun puutut niihin. Yritä keksiä tällaisiin tilanteisiin joitain muita tapoja toimia.

Muita helppisvastauksia:
Riitaa kavereiden kanssa
Kaverina poika

Helppis-palstan kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja Susanna Ruuhilahti. Lähetä kysymyksesi nettilomakkeella tai postitse osoitteeseen Otavamedia, Koululainen, Helppis, 00002 Helsinki.

Kaikkia lehdessä julkaistuja vastauksia ei välttämättä julkaista netissä.

Avainsanat

Kommentit

Kun puutut muiden riitoihin niin se on hyvä maine! Tarkoitan että on hyvä puolustaa muita. Muista älä välitä sanoista tää ei oo sun asia!, tai, mee pois! Noista sanoista ei kanssii välittää mut silti kerro opelle. Mäki oon vähän sellainen

Oma kommentti