Syömishäiriö

Onko mulla jonkinlainen syömishäiriö? Aina kun syön, mulle tulee paha olo. En kuitenkaan oksenna! Ihan omassa rauhassa pystyn syömään. Jos syön pöydässä ja kaikki on siinä vieressä, niin sit en pysty.
Titzu

Vastaus

On vaikeaa sanoa näin, että jollakulla olisi syömishäiriö. Syöminen on sinulle jonkinlainen ongelma, koska kysyt asiasta ja sinun on vaikeaa syödä seurassa. Puhu asiasta kouluterveydenhoitajalle. Hän pystyy auttamaan, koska hän voi keskustella asioista kanssasi kasvotusten, kysellä kysymyksiä ja tehdä tutkimuksia, mikäli tarve vaatii. Kouluterveydenhoitaja on ammattilainen näissä asioissa.

Et kerro, mikä sinua seurassa syömisessä häiritsee. Mieti, miksi seurassa syöminen saa sinut voimaan huonosti. Jännitätkö tilanteessa jotakin? Kenties sitä, että muut näkevät sinun syövän paljon tai rumalla tavalla? Onko sinua on sanottu lihavaksi tai jotakin muuta? Vai syötkö seurassa nopeasti ehtiäksesi muiden mukaan?

Joskus jokin ikävä muisto tai kokemus saa meidät voimaan pahoin aina samankaltaisessa tilanteessa. Tällöin siis syöminen porukassa saattaa aiheuttaa pahoinvointia. Vaikuttaa siltä, että pöytäseura saa sinut siis reagoimaan kehollasi tilanteeseen ikävästi. Syitä on monia ja siksi asiasta pitää puhua aikuisen kanssa ja PIAN! On tärkeää hakea asiaan apua ja selvittää, mistä tilanne johtuu. Yleensä ruokailu on myös keskustelun ja yhdessä olon hetki, josta me nautimme suuresti.

 

Kommentit

Oma kommentti