Uimataidoton 2 /14

1. Olen 11-vuotias eikä minulla ole vielä murrosiän muutoksia. Onko se normaalia? 2. Pelkään koulun uimatunteja, koska en osaa uida kovin hyvin. Suurin osa luokaltani oppi uimaan jo 7–8-vuotiaina, joten minua hävettää. 3. Mielestäni on epäreilua, kun muut luokkakaverini saavat rahaa esim. kun kokeesta tulee hyvä numero tai kun alkaa loma. Eräs kavereistani saa rahaa isovanhemmiltaan aina, kun hän haluaa. Itse saan vain harvoin kotitöistä. Kiitos, jos vastaat!

Vastaus:
1. On ihan normaalia, ettei kehossasi ole tapahtunut näkyviä muutoksia. Muutokset tapahtuvat jokaisella omaan tahtiin.

2. Koulun uimatunnit ovat tarpeellisia, sillä on tärkeää oppia uimaan. Kyseessä ei ole kilpailu. Jokainen oppii omaan tahtiinsa. Jos olet vasta oppinut uimaan, et voi tietenkään olla kovin hyvä uimari. Taitavammaksi oppii harjoittelemalla. Älä siis häpeile, vaan harjoittele rohkeasti uimatunnilla. Kerro tilanteestasi opelle ennen tunteja, jotta hän osaa huomioida sinun taitosi sopivalla tavalla.

3. Minusta koenumeroihin tulee olla tyytyväinen eikä odottaa muuta palkintoa kuin oppimisen iloa. Älä kadehdi koulukavereitasi. Luulen, ettei valtaosa lapsista saa rahaa koenumeroistaan, ja vaikka saisikin, on teidän kotonanne toisenlaiset säännöt. Saat rahaa harvoin, mutta saat kuitenkin ja vieläpä ansaitusti: teet kotitöitä sen eteen.

Kannattaa iloita siitä mitä saa, eikä keskittyä tavoittelemaan jotakin, mitä toisilla tuntuu olevan. Onnea meille useimmiten kuitenkin tarjoavat läheiset ystävät, perhe ja mieluisat tekemiset. Minusta kuulostaa hienolta, että autat kotitöissä. Se on varmasti iso apu perheellesi. 

Kommentit

Oma kommentti