Uniongelmia 11/13

1. En voi olla häiritsemättä vierustoveriani koulussa. Minulla on koko ajan asiaa hänelle. Mitä voin tehdä? 2. Nukun mielestäni liian vähän. Nukun noin kahdeksan tuntia arkipäivinä. Haluaisin nukkua enemmän ja herätä aikaisin. 3. Olen ihastunut yhteen poikaan, mutta en halua pilata meidän ystävyyttämme. Olen ollut hänen kanssaan jo kolme kertaa, mutta jokainen ero on johtanut todella pahaan riitaan. Mitä voin tehdä?
vähän nukkuva

Vastaus:
1. Ehdotan, että harjoitat sinnikkäästi hiljaa olemisen taitoa. Jatkuva kommentointi häiritsee ja on ikävä tapa. Kun mielesi tekee puhua, kirjoita se vaikka paperille ja kerro siitä vierustoverillesi tunnin jälkeen, jos aihe tuntuu vielä välitunnilla tärkeältä. Jos häiritset vierustoveria, pyydä häntä muistuttamaan hiljaisuudesta suoraan sinulle. Älä lannistu epäonnistumisista, vaan ota niistä opiksi. Etköhän saa ennen pitkää oltua hiljaa tunnilla.

2. Suosittelen, että menet nukkumaan klo 21–22 illalla ja heräät esim. klo 7–8. Näin ehdit nukkua 9–10 tuntia. Riittävä uni on tärkeä osa kasvua ja kehitystä.

3. Ehkä sinun kannattaa pysyä pojan kanssa vain ystävänä. Joskus ystävyys toimii, mutta seurustelu ei. Riidat kuluttavat turhaan voimia ja vievät mielialaa alas. Jospa yrittäisitte jutella yhdessä ystävyydestänne ja miettisitte, miksi ero tuo mukanaan isoja riitoja? Jos kumpikin haluaa jutella tilanteesta, kannattaa keskittyä olemaan asiallinen. Tietenkään toista ei saa pakottaa keskustelemaan. Rohkeutta selvittää asiat! 

Kommentit

Oma kommentti