Vanhempien ero harmittaa

Minua harmittaa kun vanhempani erosivat. Mitä voisin tehdä?

Kaipaan apua

Vastaus:

On ymmärrettävää, että sinua harmittaa vanhempiesi ero. Se on iso mullistus myös lapsen elämässä ja arjessa. Sure rauhassa ja tukeudu vanhempiisi.

Kerro rehellisesti kummallekin, miltä sinusta tuntuu. Älä patoa tunteita sisääsi, vaan pura ne. Monia lohduttavat tiettyjen kappaleiden kuuntelu, joku maalaa ja joku taas kirjoittaa, ja liikuntakin saattaa auttaa purkamaan omaa oloa. Älä jää tunteinesi yksin.

Keskustellen tilanteesta ja kaikesta siitä, mikä sinussa herättää harmistusta pääsee pikkuhiljaa eteenpäin ja alkaa hyväksyä vanhempien eron asiaksi, jonka kanssa selviää ja pärjää. Muistathan, että vanhempasi rakastavat sinua suuresti. Eroamalla vanhempasi ovat halunneet varjella sinua. Jatkuva riitely ja vanhempien väliset ristiriidat eivät auta tai tee hyvää lapsellekaan.

Kommentit

Minun vanhenpani erosivatkun olin 10, joten muistan sen oikein hyvin. Olin katsomassa Roni Backin videoa kun äitini käski minun lopettaa, sitten isäni ja äitini istuivat sohvalle, ja kertoivat eroavansa! Se oli elämäni surullisin hetki ;(

Itelläni vanhemmat eros kun olin 4v. silloin en juuri ymmärtänyt sitä enkä oikein surrut. Nykyään vanhempani on hyvissä väleissä ja asun isosiskoni kanssa vuorotellen kummankin luona eikä se juurikaan harmaita.

mua harmittaa mun vanhempien ero ne eros sillon kun mä olin 4v. ja mun pikku sisko oli 2v.

Oma kommentti