Elina ja Sofia hurmaavat uuden Frozenin ääninä

Tubesta tuttujen Elinan ja Sofian suuri unelma toteutui, kun heidät valittiin Frozen 2 -elokuvan ääninäyttelijöiksi. Mutta kuinka paljon siskoksilla on yhteistä Annan ja Elsan kanssa?

Elina, 11, ja Sofia, 8, ovat nähneet Frozen – Huurteinen seikkailu -elokuvan niin monta kertaa, että eivät pysy enää laskuissa. Kun elokuva ilmestyi, tytöt kävivät katsomassa sen leffateatterissa. Sen jälkeen he ovat katsoneet sitä dvd:ltä niin paljon, että osasivat jossain vaiheessa kaikki elokuvan laulut ulkoa.

– Leikimme paljon Elsaa ja Annaa ja teimme heistä omia näytelmiä, joita äiti sai katsoa kyllästymiseen asti, Elina kertoo.

– Ja meillä oli tietysti myös nuket ja -rooliasut, Sofia huomauttaa.

Viime kesänä Elina Sofia -tubekanavastaan tunnetut sisarukset saivat sähköpostiviestin, joka sai heidät kiljumaan riemusta. Viestissä kysyttiin, haluaisivatko he tulla koeäänityksiin, joiden perusteella valittaisiin suomenkieliset ääninäyttelijät tulevaan Frozen 2 -elokuvaan.

– Olimme niin iloisia ja kiitollisia jo pelkästään siitä, että saimme mahdollisuuden osallistua koeäänityksiin, Elina kertoo.

Koeäänityksissä tytöt lukivat erilaisia vuorosanoja, joilla testattiin, kuinka he osasivat esittää eri rooleja ja tunnetiloja pelkän äänen avulla.

Lisää riemunkiljahduksia oli luvassa pari viikkoa myöhemmin, kun tytöille kerrottiin, että he saisivat antaa äänensä Annalle ja Elsalle.

– Kiljuin riemusta ja juoksin ympäri taloa, Sofia muistelee ensireaktiotaan.

Ilo kuuluu äänestä

Elina ja Sofia löytävät itsestään samoja luonteenpiirteitä kuin ääninäyttelemistään hahmoista.

– Anna tekee ensin ja miettii vasta sitten. Minä olen joskus ihan samanlainen, Sofia pohtii.

– Minä taas välillä pohdin asioita liian kauan ennen kuin toimin, ihan niin kuin Elsakin, Elina sanoo.

Elinalla ja Sofialla on molemmilla lähes 30 vuorosanaa eli repliikkiä elokuvassa. Niitä varten tytöt vierailivat studiolla kahtena päivänä.

Elokuvassa näyttelemisestä tytöillä on aikaisempaakin kokemusta, mutta ääninäytteleminen on aivan erilaista.

– Siinä kaikki tunteet pitää ilmaista pelkän äänen avulla, Sofia tietää.

Haastavinta äänityksessä olikin jokaisen sanan ja tavun sanominen oikealla tavalla.

– Opimme, että hymyileminen puhumisen aikana kuuluu äänestä. Siksi vakavien kohtausten aikana ei saa hymyillä, Elina kertoo.

Myös suru paljastuu äänestä, ja joskus sitäkin tarvitaan.

– Osaan itkeä käskettäessä, Elina paljastaa erikoistemppunsa.

Edessä jännä kevät

Tytöt odottavat innokkaasti tulevaa uutta vuotta. Keväällä leffateattereissa nähdään tyttöjen tähdittämä Perhereissu-elokuva, ja toukokuussa julkaistaan siskosten kirjoittama kirja.

– Kirjan nimi on Kaikki on mahdollista. Siinä rohkaistaan siihen, että jokainen uskaltaisi olla oma itsensä, tytöt paljastavat.

Omien projektiensa, koulunkäynnin ja harrastusten ohella tytöt aikovat ehtiä kuvaamaan videoita entiseen malliin. Elina on suunnitellut tulevaisuutta jo pitkälle:

– Aion vanhana olla tubettava mummo!

Elina ja Sofia tekevät lähes 90 000 tilaajan kanavalleen videoita arjestaan ja kuvaavat esimerkiksi erilaisia haasteita.

Vaikka videot pursuavat hyväntuulisuutta, tytöt tietävät, ettei kaikkien elämä ole yhtä päivänpaistetta. He ovat saaneet palautetta muun muassa koulukiusatuilta tilaajiltaan. Kiusaaminen saa heidät raivostumaan.

– En voi ymmärtää, miksi jotkut kiusaavat toisia, Sofia ihmettelee.

– Jos näen, että koulussa jotakuta kiusataan, puutun siihen, Elina kertoo.

Myös siskoksilla on huonoja päiviä, vaikka niitä ei videoilla näykään.

– Toivomme, että videomme piristävät koulukiusattuja ja muita, joilla on vaikeaa. Siksi haluamme jakaa videoilla vain iloisia ja hyviä asioita.

Juttu on julkaistu Koululaisessa 12/19

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti