Emma Watson kasvoi aikuiseksi yhdessä Hermione Grangerin kanssa

Näyttelijä Emma Watson kasvoi aikuiseksi yhdessä roolihahmonsa Hermione Grangerin kanssa.

Emma oli vasta 9-vuotias osallistuessaan Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan koekuvauksiin. Hän tiesi jo 6-vuotiaana haluavansa näyttelijäksi.

Emma oli vasta 9-vuotias osallistuessaan Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvan koekuvauksiin. Hän tiesi jo 6-vuotiaana haluavansa näyttelijäksi.

Eipä tainnut yhdeksänvuotias Emma Watson arvata, mihin rooli Harry Potter -elokuvissa hänet vielä veisikään. Innokkaan esiintyjän junaili koekuvauksiin Hermione Grangeria esittämään hänen teatteriopettajansa.

Ranskassa syntynyt, mutta viisivuotiaana vanhempiensa kotimaahan Englantiin muuttanut Emma harrasti teatterikoulua ja oli osoittanut näyttelijänkykynsä koulun näytelmissä. Opettaja arveli, että nuori lupaus voisi pärjätä myös kameran edessä.

Hakijoita piisasi, mutta peräti kahdeksan koe-esiintymiskerran jälkeen Emma varmisti itselleen roolin Hermione Grangerina, Harry Potterin viisaana ystävänä. Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling kannatti häntä Hermionen rooliin jo ensimmäisestä koe-esiintymisestä lähtien.

Kymmenen vuotta Harry Potter -elokuvissa

Harry Potter ja viisasten kivi sai ensi-iltansa marraskuussa 2001, ja pian Emma sekä Harry Potterin ja Ron Weasleyn rooleihin valitut Daniel Radcliffe ja Rupert Grint tunnettiin ympäri maailmaa.

Seuraavan vuosikymmenen aikana kuvattiin yhteensä kahdeksan Harry Potter -elokuvaa, joten nuoret näyttelijät kasvoivat aikuisiksi roolihahmojensa mukana. Sarjan päätösosa Kuoleman varjelukset jakautuu valkokankaalla kahteen osaan, joista jälkimmäinen sai ensi-iltansa heinäkuussa 2011.

Jokaisessa elokuvassa on ollut Emman mielestä mukava näytellä.

– Olen nauttinut niistä kaikista eri tavoin. Erityisesti ensimmäinen elokuva oli uskomaton kokemus, sillä kaikki oli uutta ja jännittävää, Emma on kertonut Time-lehden haastattelussa.

Ahkerat opiskelijat

Tähti on paljastanut olleensa ensimmäisen ja toisen elokuvan tekemisen aikoihin todella ihastunut Draco Malfoyta näytelleeseen Tom Feltoniin.

Muutamaa vuotta vanhempi Tom näki hänet kuitenkin vain nuorempana siskona, mikä mursi Emman sydämen. Sittemmin kaksikko ystävystyi kuvauksissa ja on edelleen tekemisissä toistensa kanssa.

Elokuvasarjan nuoret näyttelijät kävivät koulua kuvausten ohella, ja Emmassa on selvästi samoja piirteitä kuin roolihahmossaan Hermionessa: opinnot ovat hänelle tärkeitä. Hän harkitsi jopa lopettavansa Potter-elokuvissa näyttelemisen voidakseen keskittyä muuhun elämään, kuten vaikkapa opiskeluun.

Asiaa tarkasti puntaroituaan Emma kuitenkin totesi, ettei raaskisi mitenkään päästää irti Hermionen roolista – myös fanit olisivat järkyttyneet, jos näyttelijä olisi vaihtunut. Lopulta näytteleminen vain hidasti jonkin verran tähden opintoja.

Vuonna 2014 Emma valmistui yhdysvaltalaisesta Brownin yliopistosta pääaineenaan kirjallisuus. Opiskelun ohessa hän pelasi maahockeyta, jonka harrastamisen hän oli aloittanut jo lapsena. Pelissä kaksi 11 hengen joukkuetta yrittää tehdä maaleja käyrillä mailoilla.

Emma Watsonin kissakaverit

Eläinrakkaaksi tiedetyn näyttelijän yhdistää roolihahmoonsa myös sama lemmikkieläin: kissa. Ennen kolmatta Tylypahkan kouluvuotta Hermione ostaa Koukkujalka-nimisen älykkään, inkiväärin värisen kissan Viistokujalta. Emmalla itsellään kissoja on peräti kaksi: Bubbles ja Domino. Koukkujalka paljastui puoliksi gäätä-nimiseksi taikaeläimeksi, mutta Emman lemmikit ovat ihan tavallisia kotikissoja.

Lapsena Emmalla puolestaan oli hamsteri nimeltä Millie. Emma omisti vuonna 2014 voittamansa British Artist of the Year -palkinnon hamsterinsa muistolle. Kiitospuheessaan hän muisteli, kuinka kuvausryhmä rakensi pikkuruisen arkun Harry Potter ja viisasten kivi -kuvausten aikana kuolleelle Millielle.

Elokuvasarjan päätösosan valmistuttua Emma halusi ottaa selkeää etäisyyttä pitkäaikaiseen roolihahmoonsa. Hänellä oli läpi vuosien ollut pitkä tukka, jonka hän päätti leikata ihan lyhyeksi.

Emma Watson halusi Bellen kuuluisasta tanssiaispuvusta mahdollisimman ilmavan, jotta se liikkuisi kauniisti tanssin mukana.

Emma Watson halusi Bellen kuuluisasta tanssiaispuvusta mahdollisimman ilmavan, jotta se liikkuisi kauniisti tanssin mukana.

Tasa-arvon puolella

Sittemmin Emma on näytellyt useissa elokuvissa, joista Harry Potterin ohella tunnetuimmaksi kiilaa Kaunotar ja hirviö. Emma ihastutti Bellenä vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa, klassikkotarinaa myötäilevässä musikaalielokuvassa.

Näyttelemisen ohella Emmasta on tullut idoli myös muotimaailmassa. Hänen tyyliään seurataan tarkasti, ja tähti on nähty mainoskasvona muotitaloille ja kosmetiikkajäteille.

Vuonna 2014 Emma valittiin YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin hyvän tahdon lähettilääksi, ja näyttelijä oli käynnistämässä HeForShe-kampanjaa sukupuolten tasa-arvon puolesta. Avajaispuhe tavoitti nopeasti miljoonia katsojia ja synnytti maailmanlaajuista keskustelua tasa-arvosta ja naisten oikeuksista. Lisäksi hän on puhunut kestävän muodin puolesta.

Nähtäväksi jää, millaiseen projektiin liittyen Emma ensi kerralla valokeilaan astelee.

Lähteet: Wikipedia, time.com, biography.com, mirror.co.uk, glamourmagazine.co.uk, teenvogue.com

 

Emma Watson

  • Koko nimi: Emma Charlotte Duerre Watson
  • Syntymäaika: 15.4.1990
  • Horoskooppi: Oinas
  • Syntymäpaikka: Pariisi, Ranska
  • Emma Watson
  • Koko nimi: Emma Charlotte Duerre Watson
  • Syntymäaika: 15.4.1990
  • Horoskooppi: Oinas
  • Syntymäpaikka: Pariisi, Ranska

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti