Halloweenin kauhukirjasuositukset – hirviöt haltuun ja jännittämään!

Hirmuiset hirviöt

Tiede vastaan hirviöt

Taasko yksi kirja, jossa esitellään erilaisia hirviöitä? Carlyn Beccian teos Hirmuiset hirviöt (Karisto) saattaa näyttää perinteiseltä hirviökirjalta, mutta sitä se ei ole. Teoksessa kyllä esitelläään erilaisia kammottavia otuksia, mutta tieteen näkökulmasta. Esimerkiksi Frankensteinista kerrotaan, kuinka sähkön keksiminen sai ihmiset pohtimaan, voisiko kuolleita herättää eloon. Ja tietenkin teoksessa paljastetaan, voisiko kuolleen sydämen oikeasti saada henkiin sähköiskulla. Tätä kirjaa voi suositella myös sellaisille, jotka eivät hiriviöistä niin välitä.

Halloweenin kirjavinkki Romeo ja Hirviöt

Zombien koulu

Kun yhdistää sarjakuvan, hauskuuden ja kauhun, saa käsiinsä mestariteoksen. Mari Luoman Romeo & Hirviöt (WSOY) on hulvaton teos, jonka ainoa ongelma on, että teos on liian lyhyt ja loppuu liian nopeaan. Kun Romeo Addison täyttää 12 vuotta, hänet lähetetään yksityiskouluun komeaan kartanoon, kuten isoisoisoisosedän testamentti velvoittaa. Mutta kartano onkin eriskummallinen opinahjo, jossa opettajakuntaan kuuluvat muun muassa zombi, kummitus ja ihmissusi. Onneksi Ro­meolla on koulukaverinaan neuvokas Jillian-serkku, joka ei hirviöopeista hetkahda.

Halloween-luettavaa Amelia Kulmuri ja muistovaras

Yskösluokan oppilaat

Amelia Kulmuri odottaa jo innolla syntymäyöjuhliaan. Hän on suunnitellut lemmikkikurpitsa Purskulle jos joskinmoisia asuja ja miettinyt, kuinka hauskaa onkaan viettää kunnon juhlat. Silloin kaikki alkaa mennä pieleen. Amelian äiti, kreivitär Hepsankeikka suuttuu Amelialle, koulun keksimyyntikilpailu ei ota sujuakseen ja Amelian kulmahampaaseenkin alkaa sattua. Mutta kaikki tämä on vasta alkua, sillä suuremmat pahuuden voimat ovat ottamassa Pimeän valtakuntaa haltuunsa. Laura Ellen Andersonin Amelia Kulmuri ja muistovaras -teos (Kumma) jatkaa hauskaa, Pimeyden ystävyksistä kertovaa sarjaa, joka sopii erinomaisesti 7–10-vuotiaille lukijoille. Kirja ei ole liian pelottava, vaan siinä on paljon kuvitusta ja teoksen kieli on mestarillisen hirviömäistä.

Pax-kirjasarja

Vain kylmähermoisille

Pax-kirjasarja valloitti ensin Ruotsin, nyt on vuorossa Suomi. Kirjasarjassa on tähän mennessä ehtinyt ilmestyä kaksi osaa suomeksi – kolmas on tulossa lokakuun puolessa välissä. Teos kertoo veljeksistä, Alrikista ja Viggosta, jotka joutuvat muuttamaan uuteen kaupunkiin. Samaan aikaan, kun sopeutuminen uuteen kouluun ei oikein suju, veljekset huomaavat, että pienessä kaupungissä todella kummittelee. Åsa Larssonin ja Ingela Korsselin kirjoittama ja Henrik Jonssonin kuvittama Pax-sarja (Otava) ei sovi heikkohermoisille. Teokset ovat hyvin jännittäviä ja välillä myös oikeasti pelottavia. Mustavalkokuvituksessa kaupungin hirviöt on kuvattu elävästi. Mutta jos kauhukirjallisuus kiinnostaa eikä yöunien menettämistä tarvitse pelätä, niin suosittelemme tätä kirjasarjaa! Voi, kunpa kolmas osa jo ilmestyisi!

 

Seikkailu merellä

Seikkailukirjojen ystävän kannattaa napata lukulistalleen Benjamin Hawk -kirjasarjan uusin osa, Benjamin Hawk ja kirottu kultaraha. Juha-Pekka Koskisen kirjoittaman sarjan kuudennessa kirjassa Benjamin hyppää laivaan ja suuntaa muun miehistön kanssa kohti saarta, jossa väitetään kultaraha-aarteen olevan. Mitä lähemmäksi aarretta matkaseurue käy, sitä suuremmaksi kasvavat myös epäluulot – voiko muihin laivassa oleviin sittenkään luottaa ja onko koko aarretta edes olemassa? Kun seikkailu alkaa, monenlaiset juonenkäänteet pitävät huolen siitä, että kirjaa ei malttaisi laskea käsistään. Muuten mielenkiintoisen kirjan pienenä miinuksena on se, että kirjassa vilisevä purjehdussanasto voi aiheuttaa haasteita joidenkin kohtien ymmärtämiseen, jos purjehdus ei ole tuttu laji.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti