Heijastimet tuovat turvaa pimeässä – ja näyttävät hauskoilta!

Heijastimen käyttäminen pimeään vuodenaikaan on tosi tärkeää, jotta autoilija ehtisi nähdä hämärässä kulkevan ajoissa.

Tiesitkö, että autoilija näkee sinut vasta 50 metrin päästä, jos sinulla ei ole heijastinta? Heijastin ei siis ole mikään pelkureiden juttu, vaan sen käyttäminen tuo oikeasti turvaa pimeään aikaan liikkuville. Heijastimen kanssa autoilija voi huomata sinut jo 350 metrin päästä ja ehtii pysähtyä ajoissa, kun ylität suojatietä.

Hymynaama, kuumailmapallo, hirviö vai bambi?

Kaupoista löytyy vaikka millaisia hauskoja heijastimia, jotka ovat melkein kuin koruja. Vai miltä kuulostaisivat  kuumailmapallo, hirviö, suloinen bambi tai neonkeltainen hymynaamaheijastin?

Koira ja heijastin

Kunnolliset heijastimet tai huomiovalot auttavat autoilijaa havaitsemaan koiran jopa kymmeniä metrejä aiemmin.

Muista myös valaista koirasi

Polkupyöräilijöiden pitää käyttää valoja pimeällä liikkuessaan ja kaikille jalankulkijoille suositellaan kunnollisia heijastimia, mutta oletko kiinnittänyt huomiota karvaisen ystäväsi näkyvyyteen?

Myös koiran tai muun lemmikin näkyvyydestä pitää huolehtia pimeällä. Autoilijan on melkein mahdotonta huomata pimeällä tienreunassa kulkevaa koiraa, jos sillä ei ole heijastimia tai huomiovaloja päällään. Samoin pyöräilijä saattaa törmätä ilman heijastinta kulkevaan koiraan varsinkin, jos koira kulkee pitkän hihnan päässä.

Kannattaa muistaa, ettei valkoinen turkin väri tai lemmikin iso koko takaa näkyvyyttä pimeällä tai huonolla ajokelillä. Samalla lailla kuin jalankulkijan vaalea takkikaan ei riitä heijastimeksi pimeässä.

Koira ja heijastin

Kuvan koiran varusteisiin kuuluvat heijastavat valjaat, huomiovalo ja kirkkaan värinen sadetakki.

Lue myös:

Tee itse heijastin: tämä yksisarvinen hohtaa pimeässä!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti