Justus Hentula rakastaa tehdä temppuja ilmassa

Ensimmäinen elokuvarooli vei 13-vuotiaan Justus Hentulan roikkumaan vaijereilla korkeasta nosturista. Stuntteja hän harjoitteli ulkomailla asti.

Justus Hentula näyttelee pääosaa Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvassa.

– Mulla oli vain sellainen tunne, että halusin päästä näyttelemään elokuvaan. Mulla on aina kotonakin oma show päällä! Justus Hentula, 13, kertoo siitä, miten päätyi elämänsä ensimmäiseen elokuvarooliin näyttelemään toista pääosaa Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvaan.

– Elokuvaan oli kahdet eri koekuvaukset, ja minulle tuli yllätyksenä, että pääsin ensimmäiseen hakemaani elokuvaan näyttelemään, Justus iloitsee.

Joulukuussa ensi-iltaan tulevassaa elokuvassa Justus näyttelee yksinäistä kaupunkilaispoika Alfredia, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttohiitinen, jota esittää Justuksen vastanäyttelijä Elina Patrakka.

Justus Hentulan mielestä parassa elokuvassa olivat lentelykohtaukset.

Justuksen mielestä parasta elokuvan kuvauksissa olivat kohtaukset, jossa hän ja Sihja-keijua esittävä Elina Patrakka pääsivät lentämään taivaalla.

Stunttien rakastaja

Justuksen mielestä parasta elokuvan teossa olivat kohtaukset, joissa hän ja keijua esittävä Elina lentävät taivaalla.

– Roikuimme korkeasta nosturista vaijereilla valjaat päällä. Jännittävää oli myös, kun minun piti hypätä kuudennesta kerroksesta alas ilman valjaita. Viidennen kerroksen kohdalla oli ilmapatja vastassa. Kaikki elokuvan stuntit olen tehnyt itse, ja näitä kävimmekin harjoittelemassa kaksi kertaa Hollannissa!

Justus yllättyi siitä, kuinka kauan yhtä kohtausta kuvattiin. Varsinkin pisimpiä kohtauksia kuvattiin monta kertaa ja monista suunnista.

Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvaa kuvattiin Helsingissä ja Tampereella. Hurjia stuntteja opiskeltiin Hollannissa.

Justus Hentula muistelee lämmöllä kuvauskarkkeja

Yhteensä Justus oli mukana elokuvan kuvauksissa 34 päivänä. Kolmasosa päivistä kuvattiin Justuksen kotikaupungissa Helsingissä ja loput Tampereella.

– Tampereella asuin viikot asuntohotellissa ja viikonloput olin kotona Helsingissä. Minulla ja toisella lapsinäyttelijällä oli kaksi hoitajaa, jotka olivat kanssamme arkisin, kun vanhempamme eivät olleet siellä.

Tavallinen kuvauspäivä alkoi vaatteiden vaihdolla ja hiusten laittamisella. Sen jälkeen kuvaustiimi söi yhdessä aamiaisen ja aloitti kuvaamisen. Lounaan jälkeen kuvaukset saattoivat jatkua vielä pitkälle iltaan.

– Kuvauksissa oli aina ruokaa saatavilla, ja torstaisin meillä oli karkkipäivä! Justus kertoo.

Myöhäisimmät kuvaukset loppuivat vasta yhdentoista jälkeen illalla.

– En käynyt koulussa projektin aikana, vaan tein itsenäisesti koulutehtäviä kuvausten lomassa. Hoitajat valvoivat, että tein koulutehtävät valmiiksi.

Vuorosanoja ei saanut opetella etukäteen, jotta ne kuulostivat luonnolliselta.

Vuorosanoja ei saanut päntätä

Rooliin valmistautuminen ei ollut vuorosanojen pänttäämistä, sillä niitä ei saanut opetella ulkoa etukäteen.

– Ohjaajan mielestä ne eivät olisi silloin tulleet luonnostaan. Vuorosanat käytiin aina läpi ennen kohtausta. Minusta ne oli helppo muistaa.

Kokonaisuudessaan elokuvan tekeminen oli huikea kokemus. Muille elokuvanteosta haaveileville Justus antaa vinkin, ettei kannata olla itsekriittinen.

– Kannattaa lähteä kuvauksiin sellaisella asenteella, että mikään ei ole noloa!

Justus Hentula

  • Kuka: toinen pääosan esittäjä joulukuussa ensi-iltaan tulevssa Sihja – kapinaa ilmassa -elokuvassa.
  • Mistä: Helsingistä.
  • Muuta: on tehnyt roolin myös Roba-sarjan jaksossa.

Juttu on julkaistu Koululainen 9/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti