Kerro John Abruzzista

Voisitko kertoa iki-ihanasta Peter Stormaresta eli Paon John Abruzzista, esim. mihin osoitteeseen hänelle voi lähettää fanipostia ja kaikkea muuta. Kiitos todella paljon etukäteen!
Pako

Vastaus

Peter Ingvar Rolf Stormare on ruotsalainen näyttelijä, ohjaaja ja muusikko. Stormare, jonka alkuperäinen sukunimi on Storm (tarinan mukaan Peter vaihtoi sukunimensä havaittuaan, että teatterikoulun ylemmällä luokalla oli samaa sukunimeä kantava henkilö), on syntynyt 27. elokuuta 1953.

Ruotsalaisnäyttelijä nousi kansainvälisen yleisön tietoisuuteen hiljaisena ja armottomana roistona Coenin veljesten Fargossa (1996), ja myöhemmin hänet on nähty mm. Minority Reportissa, Big Lebowskissa, Armageddonissa ja Bad Boys II:ssa. Tv:n puolella Stormare on esiintynyt mm. Seinfeldissa ja CSI:ssä. Ensimmäisen suuremman tv-roolinsa näyttelijä sai sarjassa Pako (Prison Break, 2005), jossa hän näytteli mafiapomo John Abruzzia. Stormaren ääntä voi kuulla myös videopeleissä Mercenaries: Playground of Destruction ja Icewind Dale 2.

Stormare jakaa aikansa Yhdysvaltain ja Ruotsin välillä ja on naimisissa Toshimi Stormaren kanssa. Ensimmäinen avioliitto – josta Peterillä on Kelly-niminen tytär – näyttelijä Karen Sillasin kanssa päättyi eroon. Stormare tunnetaan myös muusikkona: hän julkaisi ensimmäisen albuminsa Dallerpölsa och småfåglar vuonna 2002. Näyttelijä soittaa tällä hetkellä yhtyeessä nimeltä Blonde From Fargo.

Kommentit

Oma kommentti