Kesäkuun Koululaisessa Oliver Antman haaveilee Mestarien liigasta

Uudessa Koululaisessa tutustutaan Huuhkaja-pelaaja Oliver Antmaniin, fiilistellään kesälomaa ja selvitetään, missä koirat lomailevat.

Kesäkuun Koululaisen kansi, jossa jalkapalloilija Oliver Antman hymyilee ja katsoo suoraan eteenpäin.

Kesäkuun Koululaisen kansitähtenä on jalkapalloilija Oliver Antman, joka pelaa jalkapalloa Hollannissa sekä Suomen jalkapallomaajoukkueessa eli Huuhkajissa. Oliver odottaa innolla Suomen kesää sekä kesäkuussa Huuhkajien kanssa pelattavia EM-karsintaotteluita Helsingin Olympiastadionilla. Jutusta selviää myös, mikä on Oliverin lempieläin ja mitkä olivat hänen lempiaineensa koulussa. 

Kesäloman alkaessa perehdymme myös siihen, miten koirat viettävät kesälomaa. Koirahoitolat toimivat koiranomistajien apuna, jos koiraa ei voi ottaa lomareissulle mukaan. Esittelemme Tanja Karpelan ja Janne Erjolan koirahoitola Kaerin, jossa koulutetaan myös hajukoiria. Lisäksi annamme vinkkejä siihen, miten koirien hoitoonjäämistä voi helpottaa.

Mitä yhteistä on Lumilla ja Pyryllä, Kung Fu Panda -elokuvien Po:lla sekä Tao Taolla? Ne kaikki ovat isopandoja! Kesäkuun lehdessä sukelletaan pandojen maailmaan ja perehdytään niin pandojen ruokavalioon, hassutteluun kuin niiden suojeluun. 

Harrastuspalstalla seinäjokelainen Alma Kivinen kertoo harrastuksestaan eli kalastamisesta. Alma kalastaa ongella sekä virvelillä, ja heidän koko perheensä tykkää käydä kalastamassa. Alman hienoin kalasaalis on nelikiloinen hauki.

Lisäksi tutustumme kouluratsastaja Mette Kauppilaan, joka kilpailee heinäkuussa junioreiden EM-kisoissa. Hänen haaveenaan olisi myös päästä joskus osallistumaan olympialaisiin ja MM-kisoihin. Metellä on kaksi omaa hevosta, joiden nimet ovat Shania ja Donna Lottchen. 

Kokkikerho-palstalla jaetaan herkullisia jäätelövinkkejä, ja askartelupalstalla vinkataan, kuinka sisälle koi koota pienen puutarhan kulhoon. Julisteissa esiintyvät tällä kertaa suloinen venäjänsininen kissa, kauan toivottu BTS-yhtyeen Jimin, telinevoimistelija Maisa Kuusikko sekä upea Norjan vuonohevonen. 

Tutustu Koululaisen Spotify-listaan!

Kesäkuun lehdessä tapasimme myös The Voice of Finland -ohjelman voittajan Onni Kivipellon. Lehdessä Onni kertoo voitonjälkeisistä fiiliksestä, verkkojutussa pääset lukemaan muun muassa Onnin harrastuksista.

Kaipaatko kesäksi kuunneltavaa? Lehdistä löytyvät soittolistat on nyt koottu Spotify-soittolistaksi, jonka löydät täältä! Ensi kuun soittolistalle pääset ehdottamaan biisejä täällä.

Koululainen 6/23 ilmestyy 7.6.2023. 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti