Koululainen vieraili Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa: ”Esitykset tuntuvat luissa ja ytimissä asti”

Koululaisen TET-harjoittelija kävi tutustumassa, miltä näyttää yhden Suomen tunnetuimman tv-ohjelman kuvauksissa. Tanssii tähtien kanssa -studion tunnelma muistutti Sofia Saarikoskea hänen omasta harrastuksestaan.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman studio

Tämän jutun kuvat ovat Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman lähetyksestä 12. syyskuuta 2021. Kuvat MTV / Onni Ojala.

Tanssii tähtien kanssa (TTK) on varmasti monille tuttu koko perheen ohjelma, jossa julkisuudesta tunnetut henkilöt kilpailevat vastakkain tanssin äärellä. He opettelevat tanssinopettajien johdolla uuden tanssin joka viikko, ja sunnuntaisin ne esitetään livelähetyksessä miljoonille katsojille.

Studio on upean näköinen, ja sen valaistus luo juhlavan tunnelman.

Tunnelma salissa ennen livelähetyksen alkua tuo mieleen omat sirkusesitykseni. Ilmassa on sähköistä jännitystä. Kilpailijat kurkkivat yleisöön nähdäkseen läheisensä ja lämmittelevät hermostuneesti. Studio on upean näköinen, ja sen valaistus luo juhlavan tunnelman. Esitykset tuntuvat luissa ja ytimissä asti, kun sali täyttyy musiikista ja aplodeista, jotka raikuvat vielä kovempaa kuin tv:ssä. Yleisö elää mukana kaikissa salin tapahtumissa kannustaen suosikkejaan ja seuraamalla jokaista esitystä silmä tarkkana.

Esitysten aikana parien kanssa tanssilattialla liikkuu kuvaaja, joka kuvaa lähiotoksia tanssijoista.

Yllättävän pieni studio

Studiohuone tuntuu yllättävän pieneltä ja välimatkat ovat lyhyempiä kuin uskoisi. Näin ison ohjelman tuotantoon tarvitaan monen alan osaajia kuten maskeeraajia, kuvaajia, puvustajia, muusikoita ja monia muita. Lähetyksen valaistuksesta huolehtivat valoteknikot, jotka kiipeävät tikkaita pitkin ylös kattoon juuri ennen lähetyksen alkua.

Esitysten aikana parien kanssa tanssilattialla liikkuu kuvaaja, joka kuvaa lähiotoksia tanssijoista. Kuvaaja joutuu välillä juoksemaan kovaa heidän perässään tai pyörimään vinhasti parin ympärillä. Ennen livelähetystä käydään kenraaliharjoitus, jossa tarkistetaan, että kaikki on kunnossa ja juontajat sekä esiintyjät pääsevät harjoittelemaan omia osuuksiaan.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarit seuraavat esityksiä tarkemmin kuin ketkään muut.

Tuomarit seuraavat esityksiä tarkemmin kuin ketkään muut.

Milloin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa saa hurrata?

Kaikilla pienilläkin tauoilla tapahtuu paljon. Tanssijoille ja tuomareille lisätään puuteria, lavasteita siirrellään ja kilpailijat saavat mennä tervehtimään läheisiään. Yleisölle saatetaan antaa ohjeita siitä, milloin kuuluu hurrata tai esimerkiksi taputtaa tanssien tahtiin. Kilpailijoiden täytyy liikkua nopeasti oikeille paikoille, joista osa on merkitty lattiaan teipillä.

Mainostauoilla kaikki saavat pienen hengähdyshetken ja tilaisuuden jutella keskenään. Tuomareilla on mukanaan pienet vihot, joissa lukee muistiinpanoja. He seuraavat esityksiä tarkemmin kuin kukaan muu ja näyttävät varmoilta antamistaan pisteistä. Pistelaput he ottavat jostain pöytiensä alta.

Mainostauon aikana ehtii huilata hetken.

Sunnuntai-iltojen pelastus

Olen itse katsonut ohjelmaa jo usean tuotantokauden ajan. Se on varma sunnuntai-iltojen pelastus, eikä petä koskaan. Kaikki tämän kauden parit ovat ihania ja sympaattisia, mutta odotin erityisesti Sitan ja Aleksin sekä Kitin ja Markon tansseja.

Illan suosikkini oli kuitenkin Kristan ja Anssin energinen salsa, joka sai koko yleisön villiintymään sekä huippupisteet tuomareilta. TTK:n suurena fanina kokemus paikan päällä tuntui taianomaiselta ja vahvisti rakkauttani ohjelmaa kohtaan.

Tanssisyksy jatkuu vielä pitkään!

Onneksi tanssisyksy ei ole vielä ohi, vaan pääsemme seuraamaan parien matkaa ja kehitystä joulukuuhun saakka. Finaaliin on vielä pitkä matka, ja tilanne saattaa kääntyä täysin päälaelleen. Jäämme siis seuraamaan tilannetta kotisohvilta ja kannustamaan suosikkimme voittoon.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30 alkaen. Tanssikupla-ohjelmaa esitetään MTV-palvelussa kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti