Kuinka taltuttaa tylsyys? Näihin puuhiin et tarvitse ruutua!

Maria Kangaskortet kokosi kansien väliin 100 erilaista koululaisille sopivaa ruutuvapaata peliä ja leikkiä. Poimimme kirjasta kolme hauskaa vinkkiä arjen tylsiin hetkiin!

Tutkimusmatkailija
Onko kotisi lähellä polku, jota et ole ikinä seurannut? Tai suunta, mihin et ole aiemmin lähtenyt kulkemaan? Pyydä jotakuta läheistä aikuista mukaasi eksymisen varalta. Päätä, mihin suuntaan lähdette seikkailemaan. Kulkekaa reittiä, jota pitkin et ole ikinä mennyt! Havainnoi kulkiessasi, mitä matkan varrella näkyy. Mihin päädytte? Muistatko vielä reitin kotiin?

Palapeli
Tarvitset pahvia ja kyniä. Piirrä tai väritä pahville jokin kuva. Voit piirtää sen myös paperille ja liimata pahville. Leikkaa pohja niin moneen osaan kuin haluat. Mitä enemmän paloja, sitä vaikeampi palapeli! Yritä koota nyt palapelisi. Voit myös antaa kokoamisen jonkun toisen tehtäväksi.

Tarina tyhjästä
Tarvitset lehden tai kirjan, jossa on kuvia. Avaa se sattumanvaraisesti jostain kohdasta. Näkyykö aukeamalla kuva? Mitä se esittää? Älä lue tekstiä. Keksi kuvasta sivun mittainen tarina. Kirjoita, mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen.

100 vinkkiä tylsiin hetkiin

Kun on tylsää, on helppoa uppoutua digipelien maailmaan. On kuitenkin olemassa paljon kivoja pelejä ja leikkejä, joihin ei tarvita kännykkää, tietokonetta tai telkkaria. Tämän tietää kahden lapsen äiti Maria Kangaskortet, joka esittelee tänä keväänä julkaistussa Ruutuvapaata koululaisille -kirjassaan 100 erilaista peliä ja leikkiä, jotka karkottavat tylsyyden.

– Moni lempijuttuni omilta kouluajoiltani on päässyt kirjaan mukaan, Maria kertoo.

Hän lupaa, että kirjasta löytyy tekemistä laidasta laitaan niin sisätiloihin kuin uloskin.

– Halusin mukaan liikunnallisia, luovia, jännittäviä ja hauskoja juttuja, jotta eri asioista tykkäävät lapset löytäisivät kirjasta puuhaa, Maria sanoo.

Maria Kangaskortet: Ruutuvapaata koululaisille (Otava). Koululainen kuuluu Otava-kustantamon kanssa samaan konserniin. 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti