Laulaja Viivi: ”Halusin jo lapsena laulajaksi”

Hittibiiseistään tunnetun Viivin unelmat omasta albumista ja festarikeikoista toteutuvat pian. Musiikinteon ohella hän on ehtinyt työskennellä opettajana.

Viivi

Yhdeksän vuotta sitten The Voice Kids -kilpailun ensimmäisessä vaiheessa keltapaitainen tyttö lauloi Rihannaa niin taitavasti, että sai kaikki kilpailun tähtivalmentajat haluamaan hänet omaan tiimiinsä. Tänä talvena tämä sama, nyt jo aikuiseksi kasvanut artisti nimeltään Viivi julkaisee ensimmäisen albuminsa, on ehdolla viiden Emma-patsaan saajaksi ja odottaa keikkojen täyttämää kesää.

– Aina välillä katson vanhoja esiintymisvideoitani ylpeydellä, kertoo VIIVI-artistinimellä tunnettu 22-vuotias Viivi Korhonen, jonka monet muistavat The Voice Kids -ohjelman finalistina.

– Jo sitä ennen olin osallistunut pienempiin laulukisoihin.

Koko Suomen tietoisuuteen hän on noussut viimeistään viimeisen puolentoista vuoden aikana suureen suosioon nousseilla kappaleillaan Lääke, USA ja Hyväuskoinen.

Vapaa-aikanaan Viivi tykkää katsoa sarjoja. Tällä hetkellä katseluvuorossa on vanha suosikki O.C.

Viivi tekee itse biisejä

Ura laulajana on ollut Viivin haave lapsesta saakka, mutta unelmansa alkuperää hän ei tiedä.

– Se on minulle itsellenikin mysteeri, sillä suvussani ei ole muita musiikkialalla olevia, hän kertoo ja iloitsee siitä, että perhe on aina ollut tukemassa hänen tavoitteitaan.

Pohjois-Savon Joroisissa kasvanut ja siellä koulunsa aloittanut laulaja vaihtoi neljännellä luokalla Varkauteen musiikkiluokalle, josta hän jatkoi musiikkilukioon.

Vaikka Viivi on asunut Helsingissä jo lähes viisi vuotta, savolaisuus kuuluu silti hänen puheessaan.

– Olen aina ja ikuisesti savolaistyttö! Viimeksi kävin siellä pikaisesti jouluna, mutta toivottavasti ehdin sinne paremmin nyt, kun levykiireet helpottavat.

Debyyttialbumin työstäminen on pitänyt hänet kiireisenä, sillä artisti on itse ollut myös säveltämässä ja sanoittamassa kappaleitaan.

– Saan ideoita biiseihini minulle ja läheisilleni tapahtuneista asioista. Onneksi kaikki kappaleideni asiat eivät ole tapahtuneet minulle itselleni, sillä se olisi aika surullista, rakkaudesta ja erityisesti sen menettämisestä laulava Viivi sanoo.

Vuosi opettajana

Viime lukuvuoden Viivi työskenteli musan tekemisen ohella vantaalaisen viidesluokan sijaisopettajana.

– En ollut opettajana ankarimmasta päästä. Pyrin pitämään kuria, mutta halusin olla myös helposti lähestyttävä, Viivi kertoo.

Hänen läpimurtohittinsä ilmestyminen ajoittui keskelle kouluvuotta.

– Kun Lääke nousi top 50 -listalle, oppilaani järjestivät minulle yllätysjuhlat. He olivat ripustaneet koristeita ja ostaneet herkkuja. Lisäksi yksi heistä oli piirtänyt minusta muotokuvan, laulaja muistelee.

Vuosi opettajana oli antoisa.

– Opin kärsivällisyyttä! Opettaja on hieno ammatti, ja nykyään osaan arvostaa heidän työtään enemmän.

Viivi ei sulje pois sitä, että työskentelisi vielä joskus musiikinopettajana. Nyt suurimmat haaveet liittyvät kuitenkin esiintymiseen.

– Kesällä toteutuu jo iso haaveeni festareilla esiintymisestä. Toivon, että tulevaisuudessa voisin tehdä entistä isompia asioita, kuten omia stadionkeikkoja, Viivi sanoo ja painottaa omiin haaveisiin uskomista.

– Vaikka muut sanoisivat mitä, ei pidä luovuttaa. Omien unelmien eteen kannattaa tehdä töitä.

Lue lisää: Testaa, ketä laulajaa muistutat.

Juttu on julkaistu Koululainen 3/2022 -lehdessä.

Viivi Korhonen

  • Kuka: 22-vuotias laulaja, joka tunnetaan nimellä VIIVI.
  • Mistä: Kotoisin Joroisista, asuu nykyään Helsingissä.
  • Muuta: Harrastaa jääpalloa ja kuntosalia.
  • Instagram ja Tiktok: @viivilrockyou

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti