Lokakuun Koululainen juhlistaa halloweenia – kannessa Santeri Hänninen

Valmiina halloweeniin? Jos et, tartu lokakuun numeroomme!

Lokakuun Koululainen on ilmestynyt helpottamaan valmistautumistasi halloweeniin. Numeron kansitähtenä toimii NikojaSanttu-kanavan tubettaja Santeri Hänninen sekä hänen kissansa Tikku ja Ilmari. Santeri puhuu haastattelussaan siitä, miksi Meemitalossa asuminen ei sopinut hänelle, ja mikä rooli Helmi Kantolalla oli Santerin toipumisessa uupumuksesta. Ystäväkirjasta selviää tällä kertaa sekä Santerin että Tikun ja Ilmarin unohtamattomat mokat.

Halloween kolkuttaa jo ovella. Sen kunniaksi löydät lehdestä vinkkejä pelottavan hyviin herkkuihin, kauhean söpöihin naamioihin ja vinkkaamme myös hurjan sporttisesta tapahtumasta. Nyt-palstalla Helsingin vampyyrina tunnettu Jyrki Linnankivi The 69 Eyes -yhtyeestä kertoo kuulumisensa. Nuori näyttelijä Kuura Rossi pääsee kertomaan, mistä Ylen uusi yliluonnollinen sarja Kaksosenergiaa kertoo. Tiesitkö myös, että hirviötutkija on aito ammatti, johon voi opiskella? Miten, se selviää lokakuun tiedejutussa.

Lisäksi tutustumme gorilloihin ja tennikseen. Kulttuuri-palstalla 13-vuotias Vanessa jakaa ajatuksiaan romanikulttuurista ja reportaasissa tutustumme eduskunnan toimintaan. Julisteita tähdittävät maailman paras seiväshyppääjä Armand Duplantis, upea ballerina, poptähti Olivia Rodrigo ja Harry Potterista tuttu Severus Kalkaros.

Reilu luokka -kilpailu lähenee loppuaan. Kiitos kaikille tähän mennessä osallistuneille! Muistattehan palauttaa kilpailun kolmannen osatehtävän 23.10. mennessä osoitteeseen reiluluokka@otava.fi

Koululainen 10/23 ilmestyy 11.10.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti